Gå til hovedindhold

Høringssvar

Høringssvar for

LBGT+ politikken

Jeg hilser en LBTG+ politik velkommen, det er vigtigt træk for at skabe bedre forhold for alle i Aarhus.
Dog synes jeg der er alt for lidt fokus på dagtilbudsområdet i politikken.
Blandt byens yngste borger, vil det være naturligt at arbejde langt mere normkritisk, hindre at børn bliver sat i kasser, de ikke trives i. Samt arbejde bevidst med sprog og hvad det betyder og gør ved andre mennesker. Derud over er vi i tæt kontakt med børnenes forældre og kan af den vej nå mange mennesker med det er er på dagsorden i dagtilbuddene.
I politikken er nævnt, at der skal være tæt samarbejde med VIA i forhold til mere fokus på LBTG+ i deres modul om køn og mangfoldighed. Modulet har været på pædagoguddannelsen siden 2014. Os der er uddannet før 2014, har aldrig fået efteruddannelse, så vi er klar til at modtage de unge nyuddannede med nyeste læring. Min erfaring som pædagogisk leder er, at den viden drukner i praktik, når de nye pædagoger bliver ansat i dagtilbud.
Jeg synes LBGT+ politikken kalder på en general efteruddannelse af medarbejdere på dagtilbuds niveau. Det er så gennemgribende for mange, at ændre mindset` og gøres ikke ved at læse sig til nyt. Det burde være en del af LBTG+ handleplanen.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Gunhild Bjarnason

Indsendt

26/04/2023 07:15

Sagsnummer

HS2029009

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Sundhed og trivsel
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H566