Gå til hovedindhold

Høringssvar

Fornyelse af børne- og ungepolitik

Høringssvar - børn&politik

Som almindelig gulvpædagog her i Århus vil jeg altid ønske udvikling for mit fag og jeg synes derfor ikke udelukkende at det er en dum idé at man på forvaltningsniveau vurderer om der er brug for fornyelse.

Jeg har bare mine forbehold.

Jeg har været på gulvet som pædagog i kommunen i mere end 12år og jeg har ikke længere tal på alle de gange vi som ‘fodfolk’ har skulle lære/forstå nye tiltag fra forvaltningen ift vores praksis - og hvordan vi implementerer disse tiltag.

Ofte er nyheden i det præsenterede meget begrænset (når man er en uddannet pædagog med fortsat interesse for sit fag), men der er oftest udviklet nye modeller eller skemaer, vi skal arbejde med for at kunne implementere de ‘nye’ idéer.

Den tid vi bruger på det er SÅ dyrebar - for uanset om man kalder det ‘tid om børn’ og ikke ‘tid væk fra gulvet’, så er man ikke sammen med børnene.

Man er der altså ikke til at lade dem mærke at de er ok som de er, hjælpe dem i fællesskabet og alt det fine og rigtige den nye børn- og ungepolitik ellers beskriver.

For ingen kan være uenige i den - det er dens vilkår, der bekymrer mig.

I ved godt at normeringen ikke er optimal og det er svært at rekruttere pædagoger - i vælger alligevel at udarbejde en my børn- og ungepolitik - og det klinger hult i mine ører.

Enhver med bare lidt forstand på pædagogik ved jo at det bærende i sådan en politik er, at der er dygtige folk til at implementere den i praksis - og nok af os.

Nu er den nye politik så udarbejdet og sådan er det - men lov os, der skal leve med den i praksis, at i ikke endnu engang beslaglægger vores faglige fyrtårne, stuemøder, p-møder og kursusdage for at ‘forstå den’.

Vi er uddannede pædagoger, vi er dygtige og vi ved godt hvad det gode børneliv er - vi har bare brug for fred og ro til rent faktisk at ‘være i det’ sammen med børnene.

Jeres formulerede børn- og ungepolitik er ikke forkert og vi pædagoger er næsten pinligt bevidste om rigtigheden i alt det, der står i den.

‘Pinligt bevidste’ fordi vi godt ved at vi desværre sjældent rækker ift at kunne opfylde sådanne mål.

Vi mangler kvalificerede hænder og flere af dem, så vis os i det mindste den respekt og anerkendelse, at når den her politik skal udfoldes og leves, så skal det være fordi i giver os mere tid på gulvet sammen med børnene og dygtige kollegaer og ikke til workshops, p-møder, kurser etc.

Tak for ordet.

Mvh
Kirstine Kirk

Pædagog i Børnehaven Guldbryllupsasylet
(Vinder af en af Politikens Pædagogpriser 2022)
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Kirstine Kirk

Indsendt

21/04/2023 13:32

Sagsnummer

HS9749275

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Børn
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H572

Kontakt

Pædagogik og Forebyggelse

Børn og Unge

Aarhus Kommune

 

Louise Dam Overballe: lodo@aarhus.dk

Rikke Slot: risl@aarhus.dk

Vil du vide mere?

https://etgodtboerneliv.aarhus.dk/