Gå til hovedindhold

Høringssvar

Fornyelse af børne- og ungepolitik

Høringssvar fra Århus Ungdommens Fællesråd

Høringssvar fra Århus Ungdommens Fællesråd vedrørende fornyelse af børne- og ungepolitikken i 2023


Århus Ungdommens Fællesråd (ÅUF) takker for muligheden for at indsende høringssvar vedrørende fornyelsen af børne- og ungepolitikken fra 2015. Vi sætter desuden pris på den tidlige inddragelse af Børne- og ungebyrådet. De er, som demokratisk valgte repræsentanter for aldersgruppen, centrale aktører at inddrage med ekspertviden om børn og unge i kommunen.

ÅUF er fællesrepræsentant for mere 50 idébestemte og samfundsengagerede børne- og ungeforeninger med 117 lokale foreninger. Foreningerne og ÅUF har til formål at styrke foreningslivet, skabe demokratisk dannelse og arbejde for god trivsel blandt børn og unge. Vi er derfor glade for, at de frivillige i foreningslivet beskrives som vigtige voksne i børn og unges liv i politikken. Vi finder det også positivt, at foreningslivet ses som en relevant samarbejdspartner, når visionerne i politikken skal realiseres.

ÅUF er klar til at samarbejde om at styrke børn og unges demokratiske dannelse, fritidsliv og generelle trivsel. Vi håber, at politikken kan blive en løftestang for mere samarbejde på tværs af kommunens afdelinger og civilsamfundet om børn og unges trivsel. Vi er dog også opmærksomme på, at politikken er blevet til i en tid med store besparelser på børne- og ungeområdet i kommunen, og vi er bekymrede for, at besparelserne kan mindske de reelle muligheder for samarbejde på tværs af kommunen og civilsamfundet på trods af gode intentioner i politikken.


På vegne af Århus Ungdommens Fællesråds Styrelse,
Nina Frøjk Hansen, formand, og
Sara Springborg, sekretariatsleder
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Sara Springborg

Indsendt

15/05/2023 20:16

Sagsnummer

HS0394690

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Børn
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H572

Kontakt

Pædagogik og Forebyggelse

Børn og Unge

Aarhus Kommune

 

Louise Dam Overballe: lodo@aarhus.dk

Rikke Slot: risl@aarhus.dk

Vil du vide mere?

https://etgodtboerneliv.aarhus.dk/