Gå til hovedindhold

Høringssvar

Fornyelse af børne- og ungepolitik

Høringssvar vedr. fornyet børn- og ungepolitik

Høringssvar vedr. Aarhus Kommunes fornyede børne- og ungepolitik

Med-udvalg og bestyrelse på Solbjergskolen vil gerne tilslutte sig visionen for og de mange pæne ord om det gode børneliv i Aarhus. Vi oplever dog et bekymrende gab mellem de ambitioner politikken er udtryk for og de muligheder der gives til skolerne i Aarhus.
Børn og Unge området i Aarhus er stærkt underfinansieret, og har i den grad været udsat for massive besparelser og omstruktureringer, og det er blevet meget svært at få hverdagen til at hænge sammen på skolen og lige nu ser det ud til besparelserne åbenbart vil fortsætte. Derfor ”runger politikken hult” og det virker som om der er, en bekymrende mangel på forbindelse til virkeligheden ude på skolerne. Det er problematisk når vi oplever så stort et gab mellem visioner og ambitioner og de rammer der gives os. Vi kan derfor have en stor bekymring ift. det arbejds- og læringsmiljø vi tilbyder børn og medarbejdere.
Der bør være balance mellem opgaver og ressourcer og hvis en politik skal have reel betydning i praksis, er det centralt at der følges op med reelle prioriteringer af folkeskolen i Aarhus, som i forvejen er stærkt underfinansieret - og ikke yderligere besparelse.

Vi frygter at børne- og ungepolitikkens intentioner og visioner bliver endnu et stykke pænt papir, med flotte ord i pæn indpakning, som desværre ikke bliver noget der vil kunne mærkes blandt børn og unge i deres hverdag på skolen.
Hvis man som kommune mener og vil børn og ungepolitikken, det er det helt nødvendigt, at der tilføres børn og unge området de nødvendige ressourcer til at indfri de gode visioner og intentioner.


Med venlig hilsen
Skolebestyrelsen og MED udvalg på Solbjergskolen
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Solbjergskolen

Indsendt

17/05/2023 12:58

Sagsnummer

HS2555317

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Børn
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H572

Kontakt

Pædagogik og Forebyggelse

Børn og Unge

Aarhus Kommune

 

Louise Dam Overballe: lodo@aarhus.dk

Rikke Slot: risl@aarhus.dk

Vil du vide mere?

https://etgodtboerneliv.aarhus.dk/