Gå til hovedindhold

Høringssvar

Fornyelse af børne- og ungepolitik

Børne og Unge politik

Det er tydeligt at politikken tager sit udgangspunkt i det som optager Aarhus kommunes børn og unge, nok særligt de unge.
Den nye Børn og Unge politik, giver børn og unge bedre rum til at være dem de er og siger tydeligt, at børnene og de unge ikke nødvendigvis skal passe ned i bestemte kasser og gøre det samme som andre.
Der er nævnt begreber som vi ikke tidligere har brugt i Aarhus kommune, som chancelighed – det ser jeg frem til bliver foldet ud og brugt lokalt.
Politikken fremstår tydeligere, mere enkelt og meget illustrativt. Det giver mulighed for at bruge kasserne som highlight og alt teksten hvis man har brug for at dykke helt ned i stoffet.
Der er nævnt mental sundhed, digital forpligtigelse, den enkeltes potentiale, en kommune som ikke har alle svarene men er klar på samarbejde.
Forældrene forpligtiges tydeligt ind i arbejdet for det gode børne og unge liv.
Alt i alt læser jeg politikken som meget fin og visionær.
Vi kommer til at stå på tæer i dagtilbuddene for at være med til at indfri Børn og Unge politikken, med de store rekrutteringsudfordringer vi har, andelen af uddannet personale i Aarhusianske dagtilbud er faldet fra 65 % i 2019 til 58 % i 2022
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Gunhild Bjarnason

Indsendt

19/05/2023 13:19

Sagsnummer

HS4420255

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Børn
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H572

Kontakt

Pædagogik og Forebyggelse

Børn og Unge

Aarhus Kommune

 

Louise Dam Overballe: lodo@aarhus.dk

Rikke Slot: risl@aarhus.dk

Vil du vide mere?

https://etgodtboerneliv.aarhus.dk/