Gå til hovedindhold

Høringssvar

Fornyelse af børne- og ungepolitik

Høringssvar fra Sundhed og Omsorg

Høringssvar fra Sundhed og Omsorg vedr. fornyelse af Aarhus Kommunes børne- og ungepolitik

Sundhed og Omsorg har i udviklingen af en ny børne- og ungepolitik tidligere givet input og vil i denne forbindelse takke for at inddrage og indarbejde flere af perspektiverne herfra.

Sundhed og Omsorg har et godt samarbejde med Børn og Unge om børns og unges fysiske og mentale sundhed og trivsel. Særligt er der fokus på et spirende samarbejde om unges mentale trivsel samt forebyggelse af børns og unges brug af nikotinprodukter.

Den nye børne- og ungepolitik er bygget op om 6 temaer, og Sundhed og Omsorg ser, at alle temaer er relevante. Temaerne er bredt favnende og rummer gode perspektiver for udviklingen af arbejdet med at skabe gode børne- og ungeliv i Aarhus. I øvrigt går den nye børne- og ungepolitik og sundhedspolitikken godt i spænd og supplerer hinanden godt - der er et overordnet fokus på at sætte rammerne for det gode liv med fokus på fællesskabet som bærende element.

Sundhed og Omsorg opfordrer stærkt til, at politikken kortes ned og skærpes, så budskaberne står tydeligere frem. Herunder for at øge overskueligheden og muligheden for at bruge politikken til at sætte retning og prioritere mellem opgaver og indsatser.

Sundhed og Omsorg retter en opmærksomhed på:
• At sundhedsfremme og forebyggelse bliver en endnu mere integreret og systematisk del af arbejdet med det gode børne- og ungeliv. I afsnittet ”vi vil være i balance” kan det med fordel fremhæves, at vi i højere grad skal tage ansvar for børns og unges sundhed og trivsel i de rammer, vi skaber for og med dem.
• Hvordan vi skaber de bedste forudsætninger for de unge, som er færdige med grundskolen. Vi har som kommune også et ansvar for de unge voksne, som ikke længere befinder sig i vores organisatoriske rammer. Politikken bør i højere grad sætte retning for arbejdet med sundhed og trivsel i bred forstand for de unge over 16 år.
• At øge opmærksomheden på nogle af de største sundhedsudfordringer herunder unges digitale liv, søvn, bevægelse, mental sundhed, alkoholvaner, brug af nikotinprodukter i et forebyggende perspektiv.
• Hele familiens sundhed og trivsel, og herunder mulighederne for udvikling af familierettede sundheds- og trivselsindsatser – evt. på tværs af organisatoriske skel.
• At bruge den nye børne- og ungepolitik til i endnu højere grad at underbygge samarbejdet og arbejdet om de vilde problemer ”Sundhed ind i alt” og ”Unges mentale sundhed og trivsel”.

Afslutningsvist vil vi nævne, at vi ser frem til det videre samarbejde om det gode børne- og ungeliv, med den nye politik under armen.


Med venlig hilsen

Rådmand Direktør
Christian Budde Christian Boel
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Sundhed og Omsorg

Indsendt

22/05/2023 09:23

Sagsnummer

HS4005220

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Børn
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H572

Kontakt

Pædagogik og Forebyggelse

Børn og Unge

Aarhus Kommune

 

Louise Dam Overballe: lodo@aarhus.dk

Rikke Slot: risl@aarhus.dk

Vil du vide mere?

https://etgodtboerneliv.aarhus.dk/