Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til lokalplan nr. 1115 Boligområde ved Tranbjerggårdsvej i Mårslet

Transport & Veje

Det er kritisk at byudvikling sker i områder med gode forbindelser til kollektiv transport, så det er attraktivt at lade bilen stå. I dette tilfælde er det nemt at forbinde til letbanen ved Mølleparken. Det ville dog også gøre godt med en cykel og gang sti fra Mårslet til Tranbjerg og derfra videre til Aarhus, dette kunne være muligt langs Hørretløkken og videre igennem dette nye område og over letbanen i det nordvestlige hjørne af lokalplansområdet. Dette vil være godt for Mårslet som en helhed.

Et andet vigtigt punkt angående at det skal være attraktivt at bruge kollektiv transport og/eller cyklen er at man ikke unødigt skal gøre det mere attraktivt at køre i bil. Derfor er det en højest kritisabel idé at lave en helt ny vej der forbinder området med Jelshøjvej. Det er fuldstændig unødvendigt for sådan et lille område og gør det bare mere attraktivt at tage bilen selvom det ikke er nødvendigt. Hørretløkken burde sagtens kunne tage presset. Brug i stedet pengene på en god cykel/gangsti til Tranbjerg og Mølleparken letbanestoppested.
En af årsagerne til denne vej er en del af denne lokalplan er at den åbner døren for flere boligområder i det nordlige Mårslet, men det er i sig selv en dårlig idé. Hvis der skal være flere boligområder i Mårslet, eller nogen andre steder for den sags skyld, skal den ikke baseres på nye veje men på kollektiv trafik. Så byg hellere ved Nørrevænget i Tranbjerg eller ved Vilhelmsborg.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Gustav Ibsen Hansen

Indsendt

27/05/2023 16:44

Sagsnummer

HS4926238

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Lokalplan
Område
Mårslet
Hørings-id

H574

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Plan og Byggeri

Karen Blixens Boulevard 7

8220 Brabrand

Telefon: 89 40 44 00