Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til lokalplan nr. 1115 Boligområde ved Tranbjerggårdsvej i Mårslet

Trafik til og fra bebyggelsen via Jelshøjvej og Ellemosevej

Høringssvar i forbindelse med lokalplan nr. 1115

Jeg vil bede jer om at indtænke de trafikale forhold som for kørsel til og fra den nye bebyggelse. Det gælder for Jelshøjvej og Ellemosevej da disse må formodes at blive væsentligt yderligt belastet ved udvidelsen. Den nordlige del af Jelshøjvej og den Østlige del af Ellemose vej er gamle veje der ikke er egnet til den trafik der er i dag, der er dårlige oversigtsforhold i forbindelse med den spredte bebyggelse og der køres stærkt af en stor del af den gennemkørende trafik.
Vi har tidligere fået det bekræftet af Århus kommunes vej ingeniører, men det blev afvist at gøre noget ved det bl.a. med henvisning til at det ville ’de’ ikke syntes om. Men jeg vil mene at nu er en god mulighed for at reviderer det, det vil være til glæde for alle de mennesker der bruger Jelshøj området til at gå og cykle, enten rekreativt eller til og fra skole og arbejde. I den forbindelse bør det også nævnes at der ganske ofte sker uheld og påkørsler af vildt, heldigvis er det mange år siden der mig bekendt er blevet påkørt mennesker.

Jeg har et par forslag, jeg vil dele det i to da den ene del drejer sig om byggefasen og den anden er mere general.

Jeg vil foreslå at man i byggefasen pålægger lastbiltrafik til og fra byggeriet at bruge de større veje, der vil i forbindelse med byggeriet, skulle rigtig mange lastbiler igennem. Ca 50 pr hus har jeg ladet mig fortæller så det løber op i 7000. Det er vejen over Jelshøjvej og Ellemosevej slet ikke egnet til, det vil både være til stor gene for os som bor her og til fare for alle de bløde trafikanter.

Generelt bør I se på at sænke farten på de dele af strækningerne hvor der er dårlige oversigtsforhold og beboelse, således at det svarer til hvad der er lavet i fx Mårslet og Tranbjerg. Jeg vil våge at påstå at det er langt farligere at være på gå-ben eller cykel på de veje end det nogensinde har været i byerne hvor der er lavet tiltag. Det er helt oplagt at se på det i denne sammenhæng da kvarterets placering må formodes at give en del ekstra trafik ind af netop Jelshøjvej og Ellemosevej, specielt nu hvor tilslutning til Obstrupvej ikke er en del af det. I kunne også overveje at forbyde gennemkørsel via Ellevej da der ofte er meget farlige situationer der og det ikke vil betyde noget for den samlede køretid til og fra Mårslet.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Jecob Dybvad

Indsendt

12/06/2023 15:41

Sagsnummer

HS6292520

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Lokalplan
Område
Mårslet
Hørings-id

H574

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Plan og Byggeri

Karen Blixens Boulevard 7

8220 Brabrand

Telefon: 89 40 44 00