Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til lokalplan nr. 1115 Boligområde ved Tranbjerggårdsvej i Mårslet

Vej tilgang til lokalplan 1115

Indsigelser mod tilblivelsen af omfartsvej.

Vi vil gerne anfægte processen og beslutningsgrundlaget for tilblivelsen af omfartsvejen.

Udvidelsen af Hørretløkken har ligget fast siden start 00’erne, hvor Hørretløkken blev etableret. Dette har været til alles kendskab igennem årerne siden.

Udstykningens form bliver så ændret med et trylleslag fra Bünyamin Simsek i foråret 2021, altså godt 20 år senere. En stor ændring med helt nye tilkørselsforhold.
De vidtrækkende ændringer blev aftalt på et kaffemøde med Simsek og et par beboer fra Hørretløkken. Ingen andre var vidende om mødet.

Beslutningerne kan beboerne på Tranbjerggårdsvej og resten af Mårslet så læse om i det efterfølgende Mårslet Blad. Vi taler om beslutninger, der har store konsekvenser for nordbyen:
En ny omfartsvej og en fremtidig tilkobling til Giber Ringvej.

Hvordan er det muligt ? Ingen har været inddraget i beslutningen, og ingen har været inviteret til dette private kaffemøde. Tænk, at det kan finde sted i dagens danmark hvor borgerinddragelse vægtes tungt. Det er ihvertfald en meget ensidet måde at lave borgerinddragelse på. Og er det overhovedet lovligt for en rådmand at handle så enerådigt ?

Og er det overhovedet nødvendigt med en tredje tilkørsel til Giber Ringvej ? Hele 3 tilkørsler for en by af Mårslets størrelse. Er der lavet nogen undersøgelser forud for beslutningen ?
Nordbyen er så tæt på Ringvej Syd, og er i forvejen bedre stillet end sydbyen for hurtig adgang til motorvejen. Mårslet vil blive omringet af omfartsveje, hvilket definer byen for altid. Naturen afskæres fra byen, da veje omkranser stort set hele Mårslet.

Vi mener man bør trække alle nye ændringer retur vedr. udstykningen, og fastholde den i sin oprindelige form. Dvs uden omfartsveje og tilkobling til Giber Ringvej. Behold den smukke natur tæt på byen, istedet for at alle skal have udsigt til omfartsveje. Giber Ringvej har skabt nok støj til Mårslet i syd, så lad være at gentage fejlen mod nord.
Man har alle dage talt om, at Mårslet ikke skal udvides mod nord, men at udbygningen skal finde sted ved etablering af Nye Malling. Hvor er den beslutning blevet af ?

Ifølge lokalplan 1115 skal Tranbjerggårdsvej anvendes i opstartsfasen f.s.v angår udstykningen fra Tranbjerggård.

Det var på informationsmødet ikke muligt at få præciseret, hvad denne opstartsfase omhandler.
Tranbjerggårdsvej er en privat fællesvej, Det undrer os, at øvrige vej-ejere ikke er inddraget i dette forhold.
Vejen er ikke er egnet til tung byggetrafik, der er dårlig udsigtsforhold ved udkørsel til Jelshøjvej. Mindreårige børn benytter Tranbjerggårdsvej cyklende og gående dagligt til skole, fritidsaktiviteter og leg, og indsnævringen ud for nr. 11 og 13 gør, at det er svært at passere på cykel eller fods når der kommer en personbil og således umuligt ved tung trafik. Tranbjerggårdsvej har ikke vejbelysning.

Vi kan derfor ikke acceptere, at vejen anvendes til opstart af byggefasen.
Vi vil derfor på det kraftigste komme med den holdning, at hvis Jens Thomsens udstykning ikke kan bruge Hørretløkken, og beslutningen om en ny vej til udstykningen fastholdes, så vil vi sikre os, at den nye vej bliver etableret FØRST, og at Tranbjerggårdsvej bliver lukket ved nr. 25 straks derefter, så den tunge trafik ikke kan benytte Tranbjerggårdsvej til udstykningen.

Lige som Hørretløkken åbenbart kan modsætte sig, fordi det er en privat vej, vil vi også modsætte os at Tranbjerggårdsvej bliver brugt som arbejds- og adgangsvej til byggemodningen.

Vi er fint tilfredse med oplysningen om at lukke Tranbjerggårdsvej efter nr. 25, så trafikken fra den nye udstykning, ikke kan blive ført ind på Tranbjerggårdsvej.

På vegne af

Mette og Micael Østergaard
Tranbjerggårdsvej nr. 2

Karl Oluf Simonsen
Charlotte Rykær
Tranbjerggårdsvej nr. 11

Lars Skovlund Andersen
Anne-Marie F. Nielsen
Tranbjerggårdsvej nr. 13

Lene Lohmann
Mogens Davidsen
Tranbjerggårdsvej nr. 17

Christoffer Mørk La Cour
Tranbjerggårdsvej nr. 19

Thor og Louise Enevoldsen
Tranbjerggårdsvej nr. 23

Christel og Poul-Erik Christensen
Tranbjerggårdsvej nr. 25..
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Christel Christensen

Indsendt

12/06/2023 20:38

Sagsnummer

HS8162336

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Lokalplan
Område
Mårslet
Hørings-id

H574

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Plan og Byggeri

Karen Blixens Boulevard 7

8220 Brabrand

Telefon: 89 40 44 00