Gå til hovedindhold

Høringssvar

Åby Vest byudviklingsområde

Privatisering af Englemarken - og om Vester Søgård som Fælleshus, byhave og Naturlegeplads

VEDR. SALG AF ENGLEMARKEN TIL PRIVAT BYGHERRE.
Mit synspunkt er klart: Englemarken skal ikke privatiseres.
Englemarken skal opretholdes som et grønt, åbent naturlandskab.
Jeg opponerer stærkt imod ethvert tiltag, der vil lede til spekulation, erhvervsmæssig udnyttelse eller byggeprojekter på Englemarken.

På det seneste møde blev det bekendtgjort, at der er kontakt mellem kommunen og Hummelhof om potentielt salg af Englemarken. Dette forslag, der blev begrundet med, at kommunen ikke har økonomi til at beholde området, finder jeg dybt bekymrende.
Jeg forstår i øvrigt ikke hvordan Kommunen kan anse det som en udgift at bevare Englemarken som kommunal ejendom, når Kommunen allerede ejer arealet?
Uanset, så kunne et muligt alternativ være at give H/F Søvang muligheden for at købe Englemarken. Givet den betydelige indsats H/F Søvang har lagt i pleje og vedligeholdelse af området, vil dette være en passende forlængelse af dette samarbejde.

Det vil være en sorg for vores samfund, hvis Englemarken ender i private hænder. Englemarken er et skønt og uvurderligt område for hele vores region og skal fortsætte med at være et offentligt tilgængeligt naturområde.
Vi skal respektere og opretholde de grønne områder, vi allerede har, og ikke mindst det dyrebare dyre- og planteliv omkring Brabrand Sø. Englemarken er et vidunderligt grønt fristed, et frirum i vores daglige liv.

Der er blevet lagt vægt på, at den nye bydel skal være et attraktivt sted at bo.
Ved at bevare Englemarken som et åbent naturområde kan vi bidrage til dette, ved at tilbyde et område der er gavnligt for folks sundhed og trivsel, og som er værdsat af alle beboere i Åby Vest.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

VEDRØRENDE BEBOERHUS / KULTURCENTER / SAMLINGSSTED i det nye Åby Vest.
Det bekymrer mig, at de foreslåede samlingssteder i lokalplanen alle er erhvervsorienterede, som cafeer og restauranter.
Hvad med et sted, der er non-profit - og styret af brugerne?

Vester Søgård er oplagt til et sådant sted: Et fællesskabshus for alle i området.
Haven ved Vester Søgård kan bruges til byhaver, naturlegeplads mv..
Huset kan bruges til både værksteder, samlingssted og informationscenter for grøn omstilling i praksis både med naturhaver og bæredygtig ombygning til fælles brug.

Finansiering af Vester Søgård som områdets brugerdrevne fælleshus kan utvivlsomt finansieres delvist gennem tilskud fra fonde. Flere af de store fonde har puljer dedikeret til beboerhuse og grøn omstilling, og Vester Søgård vil passe fint ind i fremtidens bæredygtige beboerhuse.

Det er vigtigt, at vi håndterer disse spørgsmål nu, så vi kan sikre, at de beslutninger vi tager om Englemarken, bevarer og beskytter områdets unikke økologiske og kulturelle værdi,
og at de eksisterende grønne arealer hverken inddrages eller omdannes til privat anvendelse.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Sune Scherfig

Indsendt

24/05/2023 10:16

Sagsnummer

HS7872313

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Åby
Hørings-id

H580

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Plan og Byggeri

Karen Blixens Boulevard 7

8220 Brabrand

Telefon: 89 40 44 00