Gå til hovedindhold

Høringssvar

Åby Vest byudviklingsområde

Prioriter naturen og skab menneskelig trivsel. De økonomiske interesser bør være sekundære

Når kommunen giver udtryk for bedre og mere natur, bæredygtig udvikling, biodiversitet og mange andre gode ord i jeres høring af borgerne, så undrer jeg meget over høringsomlæggets indhold. Det lægger op til privatisering af landzone, ligeledes af eksisterende grønne områder med plads til offentligheden og fjernelse af grønne bræmmer rundt om det eksisterende rekreative område. Det indeholder kolonihaver og offentlige områder med stier, frugttræer, shelter m.m. som kolonihaveforeningen varetager plejen af til glæde for alle. Bevar det.

På høringen d. 16 maj udtrykkes der fra forvaltningens side at det er dialog mellem embedsmænd og bygherre, der afgører bebyggelsesgrad og andre rammer for udviklingen. Hvis andre interesser end de økonomiske skal i spil, så byg lavt, varieret, med plads til personligt præg på egne udeområder, skab fælles områder, der lægger op til kærlig varetagelse af mennesker, dyr, natur. Med kommunens egne ord er det at bygge videre på historien. Vis os de ord betyder noget! Den boligfortætning, som Århus kommune allerede har i mange andre dele af byen, virker ikke til at have taget det i ed. Hvis vi skal trives som mennesker i sameksistens med hinanden og naturen, så skab plads til det. Det gøres bedst i vores fælles varetægt, så økonomiske interesser ikke er egenrådige og i værste fald skaber gettoer. Tilbagefør tidligere udlagte kolonihaver øst og vest for haveforeningen Søvang, så der er rekreative områder for alle. Jeg ønsker Århus forbliver en by mennesker kan trives i!

Desuden er der for nu givet tilladelse til erhverv vest for området med stigende trafik (Æblehaven). Der er ikke forholdt sig til, hvordan man skal takle biler, der kører til stedet og parkeringsforhold. Den eneste bilvej skærer direkte gennem et lukket kolonihaveområde og skaber farlige situationer for både gående, cyklende, børn og dyr. Der er store lastbiler, der kører med varer til stedet og der bliver generelt kørt alt for stærkt selvom haveforeningen forsøger at gøre opfordre til langsom kørsel. Luk den vej for kørende trafik udefra. Hvis man ønsker udskænkningssted ved Brabrand sø må det gennemtænkes på ny. Man kan ikke lave det eneste sted ved søen gennem en lukket kolonihave og generelt ikke skabe plads til at offentligheden har ordentlige adgangsforhold til Brabrand sø rundt om søen, men overlader det til kolonihaverne og private folk omkring søen at takle massivt pres af folk.

Jeg støtter desuden haveforeningen Søvangs høringssvar.

Jeg kalder alle politikere til handling som har hjerte for natur, menneskers trivsel og almindeligt demokrati - Og for Århus <3
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Christina Geisler

Indsendt

25/05/2023 11:05

Sagsnummer

HS1168163

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Åby
Hørings-id

H580

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Plan og Byggeri

Karen Blixens Boulevard 7

8220 Brabrand

Telefon: 89 40 44 00