Gå til hovedindhold

Høringssvar

Åby Vest byudviklingsområde

klondike

KLONDIKE
Området er et af de sidste "gamle" blandede områder med industri/håndværk/bolig knyttet tæt sammen. Denne sammenknytning var almindelig indtil 1950erne hvor ejerne af diverse virksomheder valgte at bo side om side med deres "livsværk". Man kunne sige at bondekulturen med at bo oven i sit erhverv flyttede med ind i byerne og byernes nye industri-/håndværkskvarterer. Denne specielle fysiske organisering af arbejde og privatliv mener jeg er et specielt træk ved dette område, som skal bevares.

Med omdannelse af Listefabrikgrunden og Mejerigrunden (plus lidt småtteri) slettes denne specielle blanding af ejerbolig og -virksomhed ikke da disse områder har ikke dette præg omend der i "småtterierne" ligger den slags virksomhed/bolig sammensmeltning.

Men som jeg forstå det laves der en lokalplan for hele området og et stort sydligt område udlægges til alene boligformål (skidengule farve på oversigten). Derved bliver denne specielle fysiske organisering slettet næsten 100%, og præget af et klondike forsvinder totalt.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

per krogager andersen

Indsendt

25/05/2023 17:34

Sagsnummer

HS4409034

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Åby
Hørings-id

H580

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Plan og Byggeri

Karen Blixens Boulevard 7

8220 Brabrand

Telefon: 89 40 44 00