Gå til hovedindhold

Høringssvar

Åby Vest byudviklingsområde

Åby Vest Byudviklingsområde

Området Åby Vest er en skøn blanding af erhverv, private boliger, tomme grunde og kolonihaver. Det er egentligt fint, at der sker en udvikling. Men før man overhovedet begynder at planlægge hvor og hvordan, der skal bygges, bør der ligge en klar plan for, hvordan man kommer til og fra området. Der er allerede nu store trafikale problemer med at komme ud fra Egsagervej, som er den eneste bilvej ud ad området.

Vi er mange, der ønsker en bæredygtig bydel med plads til den omkringliggende natur og med hensyntagen til de nuværende beboere, virksomheder og kolonihaver i området.
Det kunne blive rigtig hyggeligt, hvis der med omtanke blev bygget lavt byggeri/rækkehuse med plads til mange grønne byrum, legepladser og sameksistens.
Hvis der blev bygget med respekt for det eksisterende områdes kvaliteter og særpræg, og dermed til gavn og glæde for de kommende generationer.
Det bevaringsværdige Vestre Søgård ville egne sig fint som samlingssted og kulturhus. Det ville skabe mulighed for at styrke ejerskabet til kvarteret.

Der er behov for parkeringspladser både til kommende beboere og til gæster til Brabrandstien. Allerede nu er der øget tilstrømning igennem HF Søvang.
Det gælder både biler, cyklende og gående.
Der mangler en plan for adgangsforhold til Brabrandstien, som går udenom kolonihaverne. Det ville være oplagt at følge oplevelsesstierne fra den sydlige ende af Sylbækvej gennem Englemarken ned til åen og søen. Og i den forbindelse anlægge parkeringspladser og evt. toiletter v. rensningsanlægget på Sylbækvej.

Vi har brug for mere og bedre sammenhængende natur. Biodiversiteten bør øges. Derfor vil jeg opfordre til:
-at Englemarken bevares som landområde og natur-oase.
-at træbræmmen nord for HF Søvang mod
Arla-grunden bevares.
Begge områder er unikke naturområder med rigt plante, -fugle og -dyreliv.

Århus har ikke brug for flere store, dyre højhuse.
Derimod er der brug for en bæredygtig udvikling i samspil med landskab og natur

Jeg støtter HF Søvangs høringssvar.

Venlig hilsen Tine Carlsen
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Tine Carlsen

Indsendt

25/05/2023 20:11

Sagsnummer

HS3998252

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Åby
Hørings-id

H580

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Plan og Byggeri

Karen Blixens Boulevard 7

8220 Brabrand

Telefon: 89 40 44 00