Gå til hovedindhold

Høringssvar

Åby Vest byudviklingsområde

forslag til byudvikling

1. største ønske er en ekstra ind/udkørselsvej til området end bare egsagervej! Og at denne går direkte ind til Gellerupvej - helst direkte som afkørsel fra krydset Søren Frichsvej. Dette for at undgå endnu flere kryds med kun få meters mellemrum for at trafikken glider nemmere. Vil også være relevant for nemmere indkørsel bagom direkte ned til gamle Arla område og de mange nye beboere dér.
Allerede nu er der max overbelastning af egsager lyskrydset når der er rush hour. Allerede nu bør varigheden af gørnt lys ind og ud fra området øges.

2. Der var på borgermødet nævnt evt. opkøb at det mørkegrønne "landområde" af en bygherre der lyder mærkværdigt hvis det skal beholdes netop som grønt landområde?! Dette bør absolut undgåes.

3. Anbefaler flere størrere træer/beplantnign af området direkte ud til ringvejen - især istedet for det grimme metal hegn.

4. Anbefaler en direkte gangsti gennemgang et andet sted fra klamsagervej direkte ud til ringvejen - ex. fra vester søgårdsvej området. Lige nu er det kún muligt fra Egsagervej - pga. det metalhegn der er opsat.

5. For at bibeholde et grønt område og miljø fra en masse nye beboere ved gamle Arla - foreslår vi en grøn gangsti derfra og ned til Brabrandstien og udenom kolonihaven. For at undgå en masse ekstra befærdning dér og på vejen Sylbækvej.

6. Foreslår at der laves en grøn legeplads område - ex. ved det mørkegrønne "land område"/Ved tårnet ved listefrabrikken/Vester Søgård. Det kunne også være en meget god ide at lave en store grøn legeplads på et område mellem det gamle Arla og de nye boliger dér og hen imod sølyst - dette for at undgå at beboere vil overbelaste den lille legeplads inde i kolonihave området (der er privat).

7. I nævnte til borgermødet (arkitekten) at man måske påtænker at bruge arkitektur der minder om listefabrik som måske gennemførende element i nybyggeri i området - dette håber jeg ikke. Der er INTET kønt over listefabrikken! Vælg helelre noget der falder ind i det naturlige look - træmaterialer, mørke faver der er brunlige og grønlige, store glasfacader.

8. Gør det attraktivt for de ejendomme/huse i området at få ændret status til benyttelse til privat bolig - for at få et mere egnet boligområde og meget meget mindre erhverv.





7. Vester Søgård ville være et genialt rekreationsområde - til ex. plejehjem eller til en børnehave eller lignende.

8. Bevar så vidt muligt store gamle træer i hele byområdet! Og gerne byg flere ved det der nu er industri.
Ex. ved jeg fra min genbo - at kommunen har krævet at et kæmpe gammelt flot træ skal fældes ved hans grund - i skel til fortov - fordi den delvist dækker lidt for gadelygten.
Dette er helt helt absurdt - at fjerne så store flotte gamle træer til fordel for mega grimme gadelygter. - der må findes andre løsninger.
Bla. kunne det være flot at lave nye flotte gadelygter der er sammenhængende de samme i hele området og som passer ind i natur looket.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Breeze Diggle

Indsendt

25/05/2023 22:03

Sagsnummer

HS8976290

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Åby
Hørings-id

H580

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Plan og Byggeri

Karen Blixens Boulevard 7

8220 Brabrand

Telefon: 89 40 44 00