Gå til hovedindhold

Høringssvar

Åby Vest byudviklingsområde

Ur-natur mellem Arla grunden, Sylbæk-rigmose og HF Søvang

En stemme fra fortid fra Thorkild Simonsen & Svend Auken

Vær særligt opmærksom på bevaring af naturværnende spunsvæg på Arlagrunden. (Lokalplan 116 fra maj 1981, Thorkild Simonsen). Spunsvæggen har, som forudset, skabt et godt 40 år gammelt og næsten urørt naturområde mod syd ned mod kolonihaverne og til vådområde med rigkær og sylbæks udspring. Området er skæmmet af 'terror-trådhegn' med pigtråd, rejst af hensyn til tidligere mejeriproduktion til hele Danmark. Få dog det trådhegn ned asap!
Må vi be om fri færdsel i Åby Vest?

Vær særlig opmærksom på 'tilbagelevering' af 'betinget indtaget landzone' i Arla-området (Lokalplan 443 fra december 1991, Thorkild Simonsen) Igen er der tale om en flot historisk indsats, hvor store personligheder iblandt byens forfædre har forsøgt at beskytte byens natur og folkets rekreative muligheder, mod de alle tilstedeværende vækstbehov.
Landzonen mod vest indtil 1991 skal derfor tilbage til Brabrand Skov og til Naturcenter Sølyst - Fremtidens Natur har hårdt brug for det naturområde.
Og få dog det 'ulovlige' terror-trådhegn med pigtråd taget ned asap!

Aarhus Kommune solgte i 1995 en del af Åbyhøj Gl. Vandværk og senere Rensningsanlæg til Hommelhoff-familien (Gl. matrikel 13y). På trods af Lokalplan 116 - §3 stk. 3 - Offentlig rekreativt område.
Med Lokalplan 522 fra november 1995, (Thorkild Simonsen) beskyttede man derfor de resterende rekreativeområder med offentlig adgang. Især er beskyttelse af haveforeningerne indarbejdet i lokalplan 522, og derfor var betingelsen bl.a. med KUN adgang til det nye planområde via Egsagervej/Sylbækvej nord-syd (Matrikel Sylbækvej nr. 40 - inkl. forbindelsesvej).
Der er også tydeligt angivet et beplantningværn mod vest og syd (ind til haveforeningerne). Området henligger i dag istedet særdeles uplejet, og stadig med farlige ruiner og betonefterladenskaber i tjørne- og brombærkrat omkranset af rester af rusten trådhegn.
Den oprindelige 'og meget ordentlige' Lokalplan 522 er fuldstændig glemt efter opkøbet i 1995. Offentligheden har dog på hjørnegrunden, lige op mod Haveforeningens privatvej, fået rejst et ULOVLIGT kollegiumbyggeri i 3 etagemeter. Lige klods op af et af de kolonihaveområder som Svend Auken i juni 2001 fik landsfredet, fordi det er bevaringsværdig natur og kulturområder.
Hvordan og hvorfor kære Aarhus, er der så kommet et højhusbyggeri klods op af naturområdet?

Se dog at få de 'ulovlige' og rustne-trådhegn fjernt af hensyn til offentlighed, dyrene og menneskene på jorden i det hele taget.
Det nu Aarhus Kommune skal vende blikket rundt, og imødekomme naturen og borgernes rekreative behov.
Som Thorkild & Svend skal vi beskytte et fantastisk naturområde så generationen efter os med stolthed kan se tilbage på fortidens dispositioner. Tak til Thorkild og Svend <3

Få nu de rustne trådhegn fjernet i området Hommelhoff!
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Chresten Kjærulff Torp

Indsendt

26/05/2023 10:00

Sagsnummer

HS6246460

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Åby
Hørings-id

H580

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Plan og Byggeri

Karen Blixens Boulevard 7

8220 Brabrand

Telefon: 89 40 44 00