Gå til hovedindhold

Høringssvar

Åby Vest byudviklingsområde

Erhvervstilladelse (ny) på beskyttet rekreativt område? Kommuneplan 160530RE

Dispensation på Vognmand Gertsens 'grusoplagrings-areal' på vestsiden af HF Søvang, der har været anvendt således siden 1972, og i Kommuneplan 2017 er angivet som 160530RE, samt delvis beskyttet af Svend Aukens Kolonihavelov fra juni 2001 via Kolonihaveforeningen Søvang af 1955.
Det nye udskænkningsområde med etablering ad fast 'ulovlig bygning under opførsel'.
P å sted med et tidligere vogn-ly der nu bliver et publikum 'Oplevelses-hal' (Med kommende musikarrangementer?) - Den helt igennem ulovlige, lukkede og høje bygning, ligger klods op af kolonihavelodder, med brandfare og i alt for stor højde. Det gamle ellers helt 'åbne' Vogn-ly skygger total for de berørte kolonihavelodders eftermiddags og aftensol. Det er helt urimeligt!

Derudover er en næsten 70 år gammel og fredet 'kolonihave-vej' anvendt som en nu langt mere trafikeret forbindelsesvej til det nye udskænkningssted med spiritusbevilling. Hvordan er det muligt?
Hvem er den ansvarlige myndighed?
Kan den slags dispositioner overhovedet gå igennem i Aarhus Kommunes forvaltning, uden Byrådet deltagelse? (Kommuneplan 160530RE)
Kan Aarhus Kommune disponere HF Søvangs private kolonihavevej til tværgående offentlig færdsel frem til ulovlig erhversudnyttelse på vestsiden af en kolonihaveforening fra 1955? Er det virkeligt muligt ifølge Aukenloven af juni 2001?



Hvordan i alverden kan der blive rejst en helt ny bygning klods op af kolonihavernes vestside (mindre end 2 meter) , og med alt, alt for stor højde?
Området kan jo slet ikke anvendes til ny erhvervsudvikling ifølge gældende Kommuneplan?
Jeg kræver som borger et øjeblikkeligt nedrivningspåbud på nybyggeriet. Helt ned til sort muld! Fremtidig skal der udvises administrativ respekt for anvendelse af det rekreative område 160530RE i den gældende Kommuneplan 2017 for Aarhus Kommune!
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Chresten Kjærulff Torp

Indsendt

26/05/2023 14:45

Sagsnummer

HS3580755

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Åby
Hørings-id

H580

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Plan og Byggeri

Karen Blixens Boulevard 7

8220 Brabrand

Telefon: 89 40 44 00