Gå til hovedindhold

Høringssvar

Åby Vest byudviklingsområde

CO2-neutral Byudvikling i Åby Vest: Et nødvendigt skridt i bekæmpelsen af Klimaforandringerne

Som borger er jeg dybt bekymret for de accelererende klimaforandringer, som vi står over for. Vi har en enorm opgave foran os med at reducere vores CO2-udledning, og det er vigtigt, at vi håndterer denne opgave ansvarligt og effektivt. Jeg mener, at byudvikling af Åby Vest kan spille en central rolle i denne proces.

Den kommende byudvikling i Åby Vest skal derfor være CO2-neutral. Det er ikke kun en miljømæssig nødvendighed, men også en økonomisk og social mulighed. Ved at tage højde for dette i vores byudviklingsplaner kan vi bidrage til at løse den globale klimakrise og samtidig skabe en sund og attraktiv by for vores borgere.

Konkret foreslår jeg, at alle nye bygninger i Åby Vest skal bygges i henhold til de strengeste standarder for energieffektivitet og bæredygtighed. Dette omfatter brugen af vedvarende energikilder, optimeret isolering, og intelligent bygningsstyring, der minimerer energiforbruget.

Derudover skal transportinfrastrukturen i Åby Vest designes med fokus på lavemissionsmobilitet. Det indebærer investering i cykel- og fodgængerinfrastruktur samt i elektrisk kollektiv transport. På den måde kan vi både reducere CO2-udledning fra transport og forbedre livskvaliteten for borgerne i Åby Vest.

Endvidere bør vi prioritere grønne områder, som både absorberer CO2 og forbedrer livskvaliteten. Dette inkluderer bevarelse af eksisterende grønne områder, udvidelse af disse hvor det er muligt, og plantning af nye træer og vegetation i urbane rum.

Hver enkelt projekt, der er en del af byudviklingen, skal derfor vurderes i forhold til dets CO2-udledning over de næste 2-5 år (altså en ekstrem kort tidsramme).
Kun projekter, der bidrager til at nedbringe vores samlede CO2-udledning, bør godkendes.

Byudvikling bør ikke bare være en proces med fysisk transformation. Det skal også være en mulighed for os til at skabe en mere bæredygtig fremtid. Jeg håber, at disse overvejelser vil blive taget med i de videre planer for Åby Vest.

Om 10 år - eller i år 2050 - kan vi genoverveje om der er plads til yderligere CO2-udledning. Indtil da er det nødvendigt med totalt stop for nye projekter, som har nettoudledning af CO2, målt over en ganske kort årrække (3-5 år).
Det haster med at nedbringe CO2, der mangler handling på området og vi skal i hvert fald ikke øge udledningen.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Sune Scherfig

Indsendt

26/05/2023 19:26

Sagsnummer

HS6836828

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Åby
Hørings-id

H580

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Plan og Byggeri

Karen Blixens Boulevard 7

8220 Brabrand

Telefon: 89 40 44 00