Gå til hovedindhold

Høringssvar

Åby Vest byudviklingsområde

Bekymringer og ønsker

Jeg vil gerne fremsende dette høringssvar vedrørende udarbejdelsen af en ny lokalplan for industrikvarteret omkring Søvang.

1. Bygningsstøj: Jeg er bekymret for de potentielle konsekvenser af bygningsstøj, der kan påvirke både de nye beboere og de eksisterende boliger i området. Det er afgørende at sikre, at der træffes passende foranstaltninger for at minimere støjgener og skabe et behageligt og sundt miljø. Jeg opfordrer til, at der implementeres støjdæmpende foranstaltninger i bygningerne og at der tages hensyn til støjbelastningen i planlægning.

2. Fjernelse af vild natur og bevarelse af Englehaven: Englehaven, et vildt natur område, der grænser op til Søvangs grund, er af stor betydning for beboerne i området. Jeg ønsker at understrege vigtigheden af at bevare Englehaven og sikre dens fortsatte eksistens som et unikt og værdifuldt naturområde. Englehaven er ikke blot et rekreativt område, men også en økologisk vigtig habitat, der understøtter biodiversiteten og skaber et positivt miljø for både mennesker og dyreliv. Jeg opfordrer derfor til, at der tages særlige hensyn til bevarelsen og beskyttelsen af Englehaven i den kommende lokalplan. Dette kan omfatte bestemmelser og tiltag, der sikrer, at Englehaven forbliver intakt og tilgængelig for beboerne i Søvang.

3. Privatliv og solforhold: Jeg er bekymret for, hvordan det høje byggeri omkring kolonihaver kan påvirke beboernes privatliv og solforhold. Det er vigtigt at sikre, at der tages hensyn til og respekteres de eksisterende kolonihavers karakter og funktion. Jeg opfordrer til, at der gennemføres en detaljeret vurdering af den visuelle påvirkning af det nye byggeri på kolonihaverne og at der implementeres tiltag til at beskytte privatlivet og solforholdene for de eksisterende beboere. Jeg mener, at det er afgørende at håndtere disse udfordringer og bekymringer på en konstruktiv måde for at sikre en vellykket og bæredygtig udvikling af området. Det er vigtigt, at lokalplanen tager højde for disse aspekter og integrerer løsninger, der prioriterer beboernes trivsel, bevarelse af Englehaven og det eksisterende miljø.

Derudover vil jeg gerne påpege, at det er essentielt at sikre en god infrastruktur og tilgængelighed i området. Der bør lægges vægt på at etablere effektive transportforbindelser, herunder gode cykelstier, gangstier og offentlig transport, der forbinder den nye bydel med resten af byen. Dette vil bidrage til at reducere trafikbelastningen og fremme bæredygtige transportmuligheder.

Endvidere bør der lægges vægt på at skabe attraktive fællesarealer og grønne områder, som kan fungere som samlingspunkter for beboerne. Disse områder kan bidrage til en følelse af fællesskab og samhørighed samt give mulighed for rekreation og ophold i naturen. Det er vigtigt at tænke på beboernes behov for rekreative faciliteter og skabe plads til forskellige aktiviteter, der kan berige deres dagligdag.

Afslutningsvis vil jeg gerne understrege vigtigheden af en løbende dialog og samarbejde mellem kommunen, bygherrer og lokalbefolkningen. Det er afgørende, at der skabes åbenhed og gennemsigtighed i processen, og at beboernes perspektiver og bekymringer tages seriøst. Dette vil bidrage til at sikre, at den kommende planlægning tager hensyn til de afgørende forhold og skaber en bæredygtig og velfungerende ny bydel.

Jeg håber, at mine synspunkter og bekymringer kan bidrage til en konstruktiv debat og en planlægningsproces, der tager højde for både borgernes og områdets behov. Jeg opfordrer jer til at tage disse aspekter i betragtning og til at arbejde hen imod en bæredygtig og vellykket udvikling af industrikvarteret omkring Søvang.

Med venlig hilsen,
Luna Fyhn
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Luna Fyhn

Indsendt

26/05/2023 20:49

Sagsnummer

HS7478010

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Åby
Hørings-id

H580

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Plan og Byggeri

Karen Blixens Boulevard 7

8220 Brabrand

Telefon: 89 40 44 00