Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplanen for Randersvej

For mange floskler og for få reelle tiltag

Har med interesse læst den strategisk helhedsplan for byudviklingen mellem Ringgaden og Ringvejen og må sige at jeg sjældent har læst en så flot illustreret og fyldig rapport med tilsvarende mangel på reelt indhold og konkrete planer.

Strategi 1: jeg forstår den; der skal være folk tæt på Letbanen, men hvor er det der skal være plads til alle de attraktive opholdsrum? Trods de mange tegninger forstår jeg ikke hvor I finder plads til de brede fortove på inspirationsbillederne og store grønne områder.

Strategi 2: "En fortætning vil være med til at indramme Randersvej, og fokusere blikket ned mod bymidten, og forstærke følelsen af at være ankommet til byen. Også byrummene vil på denne strækning gå fra at være trafikrum til at blive gode bymæssige åndehuller." - førstnævnte forstår jeg, men værdsætter det ikke tilstrækkeligt. De høje bygninger, som for nyligt er blevet bygget på den vestlige side af Randersvej giver klaustrofobi og kaster lange skygger. Sidstnævnte forstår jeg ikke - måske byrummene vil føles som åndehuller fordi det relativt set vil være så svært at få luft mellem de høje bygninger ...

Strategi 3: Skønt med plads til de bløde trafikanter, men har svært ved at se nogen reel effekt og så er det noget af en overglorificering af den eksisterende tunnel under Randersvej ved Skovvangsvej. Desuden har jeg svært ved at se hvordan der med den fremlagte plan sikrer parkering til beboerne i området med den forventede massive tilvækst. Har også svært ved at se at de indtegnede p-hubs vil være tilstrækkelige for det handelsmekka Randersvej tilsyneladende vil blive.

Randersvej kan rigtigt nok godt blive "en god bydel for alle", men vi behøver ikke alle opholde os der på én gang. Skab luft og plads til det sociale liv, men flere grønne områder og færre højhusbyggerier.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Julie Schmøkel

Indsendt

12/06/2023 22:52

Sagsnummer

HS7500165

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Midtbyen
Hørings-id

H600

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Plan og Byggeri

Karen Blixens Boulevard 7

8220 Brabrand

Telefon: 89 40 44 00