Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplanen for Randersvej

Høringssvar Helhedsplanen - imod Helhedsplan

Selv om Helhedsplanen i sin nyeste form har fået et løft, er det stadig en forkert plan på flere områder. Planen indeholder stadig områder hvor eksisterende, velfungerende og miljøvenlige familievillaer foreslås erstattet med nyt etagebyggeri.
Konkret i Strategi 2 fortætning omkring Randersvej – og Nedslag 4 Vandtårnet lægges der op til muligheder for at etablere etagebyggeri som erstatning for familiehuse. Helt specifikt forslås op mod 20-21 velholdte og attraktive familiehuse, med veletablerede og opvoksede haver, erstattet af muligheden for at bygge etagebyggeri med begrænsede grønne områder (bortset fra et par enkelte træer). Det drejer sig konkret om hele den ene side af Bakkevænget, og de villaer der ligger ud mod Randersvej. Det er et unikt og velfungerende område med efterspurgte familiehuse som man foreslår erstattet af etagebyggeri. Forslaget har stor betydning for de borgere, der ejer og bor i disse huse - og de huse, der ligger lige overfor, på den anden side af Bakkevænget og Hvedevangen. Hvem (andre end ejendomsudviklere) har lyst til at købe et hus, der ligger i et område hvor det anbefales at bygge etagebyggeri. Det er simpelthen hverken godt for Aarhus Kommune i forhold til diversitet (boliger og natur) eller fair overfor de nuværende familier, der bor i disse huse.
Særligt ironisk er ovenstående ønske om at erstatte familiehuse - der er stærkt efterspurgte – med lejligheder, når der stor mange tusinde lejligheder ledige i Aarhus Kommune. Pr. medio juli er estimatet (nævnt i flere avisartikler) at der pt. er 10.000 ledige lejligheder, hvoraf mange ligger i nyetableret byggeri i lokalområdet.
Det foreslås derfor at Aarhus Kommune fjerner/ændre ønsket om at omdanne halvdelen af Bakkevænget til etagebyggeri fra Helhedsplanen.
MVh
Klaus Askjær
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Klaus Pedersen

Indsendt

14/07/2023 12:22

Sagsnummer

HS3264626

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Midtbyen
Hørings-id

H600

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Plan og Byggeri

Karen Blixens Boulevard 7

8220 Brabrand

Telefon: 89 40 44 00