Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplanen for Randersvej

Helhedsplan Randersvej

Jeg er grundlæggende tilhænger af en heldhedsplan ud mod Randersvej da især østsiden med tankstationer og McDonalds osv. ned af Randersvej kan udnyttes bedre og trænger til fornyelse. Men som beboer på Nordvestpassagen er jeg bekymret for følgende som jeg mener I skal forholde sig til.
1) Sportsaktiviteter. Det er ganske uklart i helhedsplanen og miljørapporten hvordan man vil sikre sportsaktiviteter når man fortætter området og flere flytter til området. Der står "at eksisterende idrætsfaciliteter fx ved Katrinebjergskolen skal styrkes", men hvad betyder dette? Kommer der en svømmehal, en ny idrætshal eller blot to nye sjippetorve? I kalder det en "god by for alle" men lad os så se håndgribelig handling for dette. Indtil nu er det varm luft. Det er på sigt dyrere for kommunen ikke at udbyde nok idrætsfaciliteter og der mangler i forvejen idrætsfaciliter i området.
2) Parkering. Her er jeg meget bekymret. I helhedsplan står følgende: "Helhedsplanens område ligger i zone 1, som fastlægger en maksimumnorm for parkering". Som beboer på Nordvestpassagen ser jeg allerede i dag flere fra Reginehøj parkere på Nordvestpassagen. Med fortætning vil dette blive endnu værre og jeg kan ikke i helhedsplanen gennemskue hvordan man vil løse flere biler i villakvarteret. Løsning kan kun blive at sikre parkeringsforhold under de højere blokke ud til Randersvej med indkørsel fra Randersvej. Villakvartererne kan ikke løfte den mertrafik som helhedsplanen vil medføre.
3) Højde på de nye huse. I helhedsplanen står "Ny bebyggelse må ikke variere med mere end én etage i højdeforskel fra den eksisterende nabobebyggelse." Den nye helhedsplan går ned ad Nordvestpassagen indtil Reginehøjvej. Men hvad betyder nabobebyggelse, når der er en vej (Reginehøjvej) mellem kommende bebyggelse og eksisterende og blivende villaer? Nabobebyggelse og dermed variation med maks. end én etage må også gælde selv om der er en vej (Reginehøjvej) mellem kommende bebyggelse og eksisterende/blivende bebyggelse. Det må I sikre!
4) Behov. I nyhederne kan læses at der er ca. 10.000 ledige lejligheder i Aarhus. Jeg synes derfor det børe genovervejes om helhedsplanens business case overhovedet holder vand og skal gennemføres. En ide kunne være at skalere yderligere ned så man kun bygger ud til til Randersvej og ikke på de bagvedliggende arealer som mange boligejere i området er imod.
Tak fordi I tager mit høringssvar seriøst!
Mvh.
David Sall
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

David Sall

Indsendt

31/07/2023 16:57

Sagsnummer

HS4695319

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Midtbyen
Hørings-id

H600

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Plan og Byggeri

Karen Blixens Boulevard 7

8220 Brabrand

Telefon: 89 40 44 00