Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplanen for Randersvej

Indsigelse mod Helhedsplan for Randersvej.

Vedrørende Helhedsplanen for Randersvej.
Jeg har med interesse læst Helhedsplanen igennem og har sjældent læst så meget uforståeligt snak og fugle på taget.
Hvem er det der ønsker Helhedsplanen udover ejendomsudviklere og spekulanter? Med alle de ledige boliger der er i Århus må man spørge, er det beskæftigelsesterapi for de ansatte i Miljø og Teknik?
Jeg har boet i Kastaniegade i 56 år, vi har bygget huset, her er mine børn vokset op, her er mine minder, her bor jeg, her er min sjæl. Jeg føler Århus Kommune vil presse mig ud ved at tillade højt byggeri, så vi kommer til at bo i skyggen af højhuse.
Kastaniegade, Birkegade og Ny Tjørnegade er et skønt kvarter med mange bevaringsværdige huse med haver, træer og miljø, et kvarter der bør bevares.
Den reviderede Helhedsplan fokuserer nu mest på Randersvej og især på ietbanestoppene, man vil lave lommer hvor man kan sidde og samtale og komme hinanden ved, der kører flere tusinde biler i døgnet, bilerne bremser og gasser op ved blinklyset ved Kastaniegade og letbanetoget tuder når det kører over krydset, hvem vil sidde der og hygge og komme hinanden ved?
Hvorfor den ide at Randersvej helt skal forandres med højhuse som skal fungere som støjværn mod de bagvedliggende kvarterer, det er jo ikke de bagvedliggende kvarterer der ønsker det? grotesk at der skal bo mennesker i disse støjværn ud mod larm og bilos.
Jeg vil foreslå at bygninger ud mod Randersvej bliver med erhverv for at beskytte de bagvedliggende huse mest mulig, for mig at se må det være den bedste løsning med mindst mulige gener..
Nordbjerg er et godt eksempel på et bombastisk byggeri, det er placeret helt ud til fortovet, ingen plads til træer og grønne områder og intet grønt foran byggeriet. Et godt eksempel på hvordan bygherrene har udnyttet området 100% og Kommunen har svigtet mht. krav, opsyn og kontrol med byggeriet, ingen plads til miljø og leg.
Vi kan kun frygte det vil gå på samme måde ind med os i Kastaniegade.
Borgmesteren udtalte på et møde på Skovvangsskolen at byen skal fortættes fordi man forventer at der hvert år vil være 4000 tilflyttere, men hvorfor skal alle bo inde i byen istedet for at udvide, byen bliver plasteret til med mer og mindre grimme sammenpressede højhuse, boligspekulanterne er i fuld gang med at ødelægge vores ellers så skønne by.
Hvad med bilerne der bliver tilført området, hvor skal de være? Vi mærker allerede i dag biler der bliver langtidsparkeret i vores gade fra iboligområder der mangler plads?
Mit ønske er at vores folkevalgde polittikere vlle lytte lidt mere til de problemer de påfører os ved deres beslutninger, det er trods alt os som bor her og vores livskvalitet der er truet.
Mvh. Ulla Madsen
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Ulla Madsen

Indsendt

04/08/2023 13:09

Sagsnummer

HS6265101

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Midtbyen
Hørings-id

H600

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Plan og Byggeri

Karen Blixens Boulevard 7

8220 Brabrand

Telefon: 89 40 44 00