Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplanen for Randersvej

RIISVANGEN SOM VELETABLERET VILLAKVARTER BØR BEVARES

Aarhus er en by i konstant udvikling, og heldigvis! Dog mener jeg, at man skal lade det stå, som allerede er veletableret, og som er kært for så mange familier og mennesker. Riisvangen skal ikke blive til endnu et ‘storslået projekt’, hvor lejlighedskomplekser og højhuse opstår, og hvor flotte villaer og grønne haver/oaser går til grunde på bekostning af dette.

I Riisvangen har vi noget unikt, som er så veletableret og værdsat af så mange, og dette er en kæmpe skam at ødelægge og erstatte med etagebyggerier, som på ingen måde kan sammenlignes med Riisvangen. Vi har ikke brug for flere etagebyggerier i Aarhus - se blot på alle de tomme lejemål, som hober sig op. Vi skal netop bevare disse villakvarterer, hvor (nabo)fællesskabet og foreningslivet lever og ånder.

Fokus for helhedsplanen burde derimod lægges på forskønnelse af Randersvej på den østlige side mellem Ringgaden og Ringvejen. Der er rig mulighed for at gøre dette område attraktivt og øge biodiversiteten langs vejen. Mit forslag er, at man på netop disse områder etablerer rekreative grønne områder, som vil være til gavn for områdets beboere - ikke mindst for Nordborg, som har minimale grønne områder. Parker, boldbaner, legepladser er blot få ud af mange forslag, som vil være med til at forskønne og etablere gode fællesarealer.

Hvis man ser på Riisvangen, er det et godt eksempel på, at biodiversiteten allerede er eksisterende, og den bør i allerhøjeste grad bevares og øges! Vi har netop brug for denne mangfoldighed af levende organismer, som gennem mange år har fået lov til at udfolde sig i villakvarteret. De grønne haver og de gamle træer er levesteder for disse, og derfor nytter det INTET at ødelægge dette ved bebyggelse af etagebyggerier og højhuse.

Jeg vil kraftigt opfordre til, at man virkelig genovervejer den reviderede helhedsplan for Randersvej, og at man frem for alt IKKE nedriver FLERE veletablerede villaer!
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Ingrid Ejskjær

Indsendt

07/08/2023 08:47

Sagsnummer

HS5578962

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Midtbyen
Hørings-id

H600

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Plan og Byggeri

Karen Blixens Boulevard 7

8220 Brabrand

Telefon: 89 40 44 00