Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplanen for Randersvej

Parkering + Partikelforurening + Skygger + En fejlagtig betegnelse af en plads

Jeg har nogle indvendinger imod det nye forslag til helhedsplan

1. PARKERING: Med forslaget følger en anslået befolkningstilvækst i ejendommene på og ved Randersvej på anslået 700-800 personer og dermed et stort antal biler. Da området er i zone 1 i parkeringsplanen, vil det uvægerligt betyde, at villavejene bliver belastet. Allerede er Nordvestpassagen belastet, og man må som bilist snirkle sig frem i slalomkørsel. Det problem vil vokse dramatisk, hvis helhedsplanens projekter bliver ført ud i livet. Der må ganske enkelt etableres flere parkeringspladser end normen i zone 1.

2. PARTIKELFORURENING: Partikelforureningen er slet ikke omtalt i helhedsplanen. Selvom benzin- og dieselbiler bliver udfaset i de kommende år, er der tale om et langsigtet projekt, og en øget trafik giver øget partikelforurening, ikke mindst fra lastbiler og busser. Det er overraskende, at helhedsplanen slet ikke berører den problemstilling. Partikelforureningen er et alvorligt problem for beboere og for byrum.

3. SKYGGER: Det er forbløffende, at skyggevirkningerne slet ikke er nævnt i helhedsplanen. Bygninger på 3+1 eller som forslået 4+1 etager, vil naturligvis give problemer med skygge. Man kan opleve det en sen eftermiddag hen på året, hvis man opholder sig ved McDonald på Randersvej. Det er svært at forstå, at der tilsyneladende slet ikke er foretaget sol- og skyggeberegninger. I hvert fald er de ikke nævnt i forslaget til helhedsplan.

4. FEJL: Forslaget omtaler fejlagtigt pladsen bag Fakta som Kongsbergs Plads (s. 64-65). Navnet har siden 2016 været Herluf Andersens plads.

I øvrigt støtter jeg udtalelsen fra Peter V. Legarth
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Ruth Møgelvang Legarth

Indsendt

08/08/2023 13:40

Sagsnummer

HS1348044

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Midtbyen
Hørings-id

H600

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Plan og Byggeri

Karen Blixens Boulevard 7

8220 Brabrand

Telefon: 89 40 44 00