Gå til hovedindhold

Høringssvar

Høringssvar for

STØJ OG FORTÆTNING - RIMER IKKE PÅ LIVSKVALITET, BÆRERDYGTIGHED OG BIODIVERSITET

STØJ OG FORTÆTNING - RIMER IKKE PÅ LIVSKVALITET, BÆRERDYGTIGHED OG BIODIVERSITET

Aarhus som GRØN BY.
Det er meget svært at finde meningen med at skabe en sund og grøn by for de beboere, der er omfattet af den foreløbige Helhedsplan for Randersvej.
Måske 400 ekstra boliger, der troner i højden, vil give en lang række gener for villakvarterer bag Randersvej, der har haver med gamle træer og stauder, der har overlevet generationer og samler på insekter og fugleliv. I nuværende form levnes kun meget lidt plads til såkaldt begrønning, som jo kun er spæde træer, der sikkert bliver fjernet, når de bliver lidt større, da der slet ikke bliver plads til dem på de snævre arealer de tildeles. Biodiversiteten trives heller ikke i så høj grad ved ny beplantning.

Miljø og bæredygtighed
Vi bor i sunde murstens boliger, de fleste har stået i omkring 100 år, de kan repareres og restaureres. Det er ikke bæredygtigt at vælte sådanne boliger og derefter bygge i beton.

Skyggevirkninger bliver omfattende store dele af året.
Max højde bør derfor være 3+1, som det i øvrigt er de fleste steder langs Randersvej - og ikke som det er foreslået nu i helhedsplanen (4+1)
Kommunen har ikke bidraget med skyggediagrammer, hvilket er helt uacceptabelt. Det er dokumenteret, at vi lever dårligere, hvis vi ikke får naturligt lys ind i vores boliger.

Udfordringer med parkering.
For eksempel 400 nye boliger med gennemsnitlig 2,5 beboer genererer efter statistikken mindst 500 ekstra biler, hvor skal de parkere?
Så mange ekstra biler øger jo også støjniveauet og trængslen i kvarteret.
Livskvaliteten sænkes også af støj og har stor påvirkning på vores sundhed.

Støjniveau
Støjens omfang og decibel langs Randersvej er blandt landets højeste, derfor virker det også fuldstændigt uovervejet at planlægge gallerier, cafeer og butiksmiljø i den zone. Samtidig bør det overvejes, at opsætte støjværn

Behov for boliger
I vores område er der igennem de seneste år bygges adskillige massive boligenheder. Det er helt tydeligt, at meget ikke er solgt eller lejet ud. Der er p.t. ca. 10.000 tomme lejeboliger i Aarhus. Måske et udtryk for, at vi ikke mangler nye boliger. Letbanens berettigelse er vel også at bygge længere væk fra centrum.

08.08.2023 Dorit Thomsen
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Dorit Thomsen

Indsendt

08/08/2023 18:26

Sagsnummer

HS2893654

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Midtbyen
Hørings-id

H600

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00