Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplanen for Randersvej

Pas godt på det gamle og det grønne

Store dele af Aarhus er i den seneste årrække blevet bebygget med høje, ensartede, uinspirerende, tætte betonbyggerier. Årsagen er at denne type byggeri er profitabel for byudviklerne som står bag. Det er langt mere profitabelt end fx parker og villaer. Den samme udvikling vil uden tvivl ske i andre områder i byen, fx Christiansbjerg og Riisvangen, hvis ikke der fra politisk side gribes ind. Villaer vil blive revet ned og eksisterende grønne områder sløjfet.

Det er min holdning, at det ville være en kæmpe fejl. Det er ingen kunst at fjerne grønne områder og rive gamle boliger ned for at bygge billigt etagebyggeri i højden. Men de gamle villaer kan ikke genskabes og de grønne områder vil være tabt.

Ovenstående er i min opfattelse også den røde tråd gennem ca 90 % af de mange høringssvar, der kom til den foregående helhedsplan: Vi, der bor i området, er glade for området og ønsker at det bliver beskyttet fra politisk side. Den tidligere helhedsplan gjorde det stik modsatte.

Jeg er glad for at konstatere at den nye helhedsplan er et skridt i den rigtige retning. Men jeg mener stadig den er uambitiøs når det kommer til at passe på det “grønne” og det “gamle”. Der gives i den nye helhedsplan stadig mulighed for at bygge højere end det eksisterende byggeri. Dette er til fordel for nybyg i højden og ikke for bevaring af det gamle.

Yderligere mener jeg det er en god løsning at der for Riisvangen og Christiansbjerg bliver vedtaget en plan som umuliggør at de eksisterende villaer kan omdannes til etagebyggeri. Hvis ikke der tages et initiativ i den retning, vil det fortsat være muligt og rentabelt for en byudvikler at købe et antal huse, endda til overpris, ansøge om en ny lokalplan for det pågældende område, herefter rive husene ned og erstatte dem med tæt og højt byggerier. Det giver en ustabilitet og usikkerhed for os som bor i området, idet vi ikke kan vide os sikker på om vi om en årrække vil få højt nybyg som nabo. Og det muliggør yderligere irreversibel forringelse af Aarhus i form af erstatning af fine gamle villaer med nyt kedeligt betonbyggeri. Derfor drømmer jeg om, at I fra politisk side vil lave sådan et tiltag.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Benjamin Biegel

Indsendt

08/08/2023 21:21

Sagsnummer

HS0812644

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Midtbyen
Hørings-id

H600

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Plan og Byggeri

Karen Blixens Boulevard 7

8220 Brabrand

Telefon: 89 40 44 00