Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplanen for Randersvej

Nej til mere støj og trængsel i Riisvangen

Jeg har med tilfredshed noteret mig, at den første helhedsplan er blevet kraftigt modereret. I den nye plan resterer der dog stadig mange elementer, som vil være fuldstændig uantagelige for borgerne i Riisvangen og ikke mindst for de beboere, som bor tæt på Randersvej. Selv bor jeg på Hvedevangen tæt på Bakkevænget, og hvis der åbnes for bebyggelse, som der er lagt op til i planen vil det betyde ubærlige gener for os.
STØJ: Den øgede bebyggelse vil medføre en yderligere forhøjelse af det i forvejen kritisk høje decibelniveau, som er i området.
TRÆNGSEL: Det forholdsvis høje antal nye beboere, som området vil skulle opsuge, vil betyde, at de smalle veje bliver endnu mere plastret til med parkerede biler, end de er i forvejen, og det siger ikke så lidt. Det eneste, som kan forhindre dette, er fuld (og meget billig) parkering i P-kælder i forbindelse med nybyggeriet.
SKYGGE: Villabeboerne vil i tilfælde af bebyggelse på 4-5 etagers højde på vestsiden af Bakkevænget opleve, at deres matrikel bliver massivt beskygget om aftenen. Derudover vil de blive generet af, at deres privatliv bliver invaderet som følge af, at man kan kigge direkte ned i deres haver. Derfor må jeg appellere til, at nybebyggelser ikke overstiger de 3+1 etager, som er den gængse højde på bygningerne op ad Randersvej. Desuden ser jeg gerne, at planerne om at bygge en såkaldt byport på hjørnet at Randersvej og Ringvejen sløjfes. Den virker meningsløs og vil bare forstærke de gener, som jeg har anført.
I øvrigt bemærker jeg med forbløffelse, at der stadig i planen tales om ophold ved Randersvej. Vejen er en transitåre for Nordbyen og intet andet. Intet fornuftigt menneske vil da opholde sig i den støj og CO2-udledning, som trafikken medfører. Det er tragikomisk, at dette element ikke er udeladt af planen endnu.
Riisvangens fællesråd har lavet et godt og fyldestgørende høringssvar, som jeg hermed tilslutter mig.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Lars Olesen

Indsendt

09/08/2023 14:02

Sagsnummer

HS9111977

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Midtbyen
Hørings-id

H600

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Plan og Byggeri

Karen Blixens Boulevard 7

8220 Brabrand

Telefon: 89 40 44 00