Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplanen for Randersvej

Aarhus Smilets by – det er snart slut – jeg siger NEJ tak til helhedsplanen

Kære Jer som træffer beslutninger på alle borgernes vegne.

Jeg henvender mig angående den tætte bebyggelse, der er sket i Brynet, Christiansbjerg og andre områder i Aarhus. Jeg er bekymret over, hvor meget tættere og højere bygningerne bliver tilladt at være. Dette medfører skygge i store dele af byen. Desuden har det ikke ført til flere sportsfaciliteter eller grønne områder til de unge. Det virker ikke hensigtsmæssigt at nedrive velfungerende boligområder for at opføre høje og tætte bygninger. Det betyder, at haver med træer, fugle og andre dyr erstattes af beton og fliser, og selvom I lover træer, er det ikke det samme.

I en mail til Risvangens fællesråd den 13. juni 2023, påstod I, at 4 + 1 etage er den rigtige højde for randbebyggelsen ud mod Randersvej, fordi det er karakteristisk for området. Jeg er enig med Risvangens fællesråd i deres høringssvar. Det ville være katastrofalt, hvis I tillader så høje bygninger. Efter min mening bør bygningerne være så lave som muligt for at sikre sollys til os, der bor bagved, en have uden sollys giver jo ingen mening. Vedhæftet er et foto af, at I har fjernet aftensolen fra vores have, med det nye byggeri – UNITY på Randersvej. Der er også rigtig mange ledige lejligheder i området, så vi kan da ikke have brug for flere!

Men hvis I alligevel tillader høje bygninger, vil det tiltrække flere borgere, hvilket vil øge trafikken. Mange mennesker ejer en eller to biler, selvom letbanen er lige udenfor døren. Dette vil betyde, at der vil være endnu mere trafik på de allerede overfyldte veje i Risvangen. I Brynet har det også ført til, at biler bliver parkeret i villakvarteret, da der er få og dyre parkeringspladser.

Jeg vil blot opfordre jer til at læse hele Risvangens fællesråds høringssvar, da jeg fuldt ud støtter deres holdninger.

Tak fordi I lytter til vores bekymringer.

Venlig hilsen,
En bekymret borger
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Betina Fravsbøl

Indsendt

09/08/2023 21:00

Sagsnummer

HS4140452

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Midtbyen
Hørings-id

H600

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Plan og Byggeri

Karen Blixens Boulevard 7

8220 Brabrand

Telefon: 89 40 44 00