Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplanen for Randersvej

Helhedsplanen for Randersvej og Riisvangen

Året er 2034, juni: jeg cykler om eftermiddagen fra midtbyen i et støjhelvede, krydser Ringgaden og kommer nu på Randersvej ind bag en stor grøn støjskærm m buske, træer og fsk blomster, cykelsti og fortov, her er næsten roligt, støjen høres stadig lidt, men nu til at holde ud.
Nord for Stjernepladsen kommer jeg til kommunens grund, det tidligere” hullet”, nu en fantastisk kuperet oase, træer, buske, høje smukke græsser, blomster, finurlige stier, som åbner op til det bagvedliggende villakvarter. Her er små broer over vandopsamlings - og forsinkelsesbassiner, mindre damme med frøer og frøæg I store klumper, sommerfugle flagrer lykkeligt over brændenældebedet i udkanten, en lille legeplads med gynger og sandkasse, bænke og borde mm. Der er stort set vild natur og så stille , at man ikke fatter, at Randersvej er så tæt på ,med mere end 30000 biler i døgnet. Fuglene synger og mennesker nyder at være her i et af flere nye grønne områder tæt på Randersvej.
Jeg tænker tilbage på efteråret 2023, hvor politikerne opgav helhedsplanen for Randersvej pg Riisvangen. Man ville nemlig have bygget mange boliger her i dette inferno af biler med støj og stærk luftforurening. Der var stor modstand mod dette menneskefjendske byggeri og forskning / store undersøgelser havde vist, hvor sygdomsfremkaldende det ville blive at bo så tæt på Randersvej . Der var også mange ,mange andre problemer med byggeriet: etagehøjder, skyggevirkninger, parkeringsproblematik, støjskærme mm mm! Læs alle høringssvar fra den tid!
Jeg cykler videre mod Netto, passerer inden da en lignende fineste oase, grøn , skøn , stille også etableret på kommunens grund.
Netto har fået beplantet parkeringspladsen med træer og buske, det samme foran Flygger, Ølstuen og Rema, meget hyggeligt er der blevet her bag støjskærmen. Det samme ved benzintankene og Mc Donald.
Shellgrunden længere oppe er nu en større , grøn og vild oase, på samme måde som de andre grønne områder, her også åbnet op m stier til boligkvarter og villaer.
Her er en mindre skaterbane i den sydlige side og om sommeren et is og kaffehus ved en lille legeplads med smukke fugle i en stor voliere. Helt oppe i hjørnet mod nord er der bygget et smukt spinkelt 8 m højt tårn i sneglehusfacon med en lille platform foroven- her er der en FANTASTISK udsigt i alle retninger, mod øst den blå, glimtende bugt med Djursland bagved, mod syd et fortryllende syn over byen med vandet og kysten med grøn skov.
Dette tårn er blevet et tilløbsstykke, århusianerne myldrer hertil med letbanen og nyder de grønne områder.
Fra Ringgaden til Ringvejen kaldes dette i folkemunde NORDBYENS GRØNNE OASE eller RANDERSVEJS KLIMAKVARTER !!
Et landskabsarkitektfirma SLA og ingeniør Alectia har planlagt alt dette grønne, vilde og vidunderlige! I Kbh er der også lignende færdigetablerede projekter.
Der er en gruppe af frivillige tilknyttet oaserne, det er skønne folk fra villa- og boligkvartererne på begge sider af Randersvej.
Et gartnerfirma har den overordnede styring.
HER SLUTTER MIN SKØNNE VISION!
Kære politikere: OPGIV HELHEDSPLANEN, “ DEN MENNESKEFJENDSKE”!!
Kom dog til FORNUFT, kære venner.
I KAN IKKEVÆRE DEN BEKENDT!!!
Jeg tilslutter mig iøvrigt de andre begavede, indsigtsfulde og kritiske høringssvar blandt mange dem fra Frank Kold Sørensen og andre bestyrelsesmedlemmer og fra Charlotte Persson m mange flere. Jeg har alle høringssvar med stor interesse.
De bedste hilsener fra Lene Boelsmand , beboer i kvarteret.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Lene Boelsmand

Indsendt

10/08/2023 18:08

Sagsnummer

HS4477756

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Midtbyen
Hørings-id

H600

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Plan og Byggeri

Karen Blixens Boulevard 7

8220 Brabrand

Telefon: 89 40 44 00