Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplanen for Randersvej

Tænk på HELHEDEN i Helhedsplanen

Der er klart bedre takter i den reviderede Helhedsplan for Randersvej med Transform som rådgiver. Jeg kan støtte op om at betragte arealerne langs Randersvej som en helhed bestående af mangfoldige boligformer og infrastrukturelle systemer, der er bedre tjent med en fælles retning fremfor tilfældig og cowboy-agtig adhoc-planlægning. Og netop derfor skal ordet "HELHED" være gennemgående i tankerne når kommunens store pensel tegner retningslinierne for de kommende års udvikling og byggeri i området.

Min læsning af den reviderede helhedsplan giver anledning til en række bekymringspunkter, som jeg lister herunder:

- Det giver såklart mening at bygge både tæt og til dels højt langs en trafikkoridor som Randersvej, men tænker man "HELHED" skal der tilpasses til det man bevarer - hér tænker jeg primært på de nært berørte villakvarterer. Et relativt fint eksempel herpå er punktbebyggelserne på Vestre Strandallé, der trapper op fra en eksisterende murermestervilla og stiger i højde og volumen op mod Grenåvej. Stiger man for stejlt skal man ikke også råbe "HELHED"!

- Fortætning medfører øget trafik i området. Min bekymring omkring trafik går på kommunens, i mine øjne, manglende evne til at sammentænke fortætning og de trafikale konsekvenser heraf. Det virker som om strategien er lidt "vi afventer og ser hvad der sker". Vent til Aarhus Ø og de sidste etaper ind mod Kystvejskrydset er udbygget. Kig på Statshospitalet, Agerbæksvej og Asylvej når disse områder er udbyggede. Det bliver et kaos - klart, det er mit postulat, men pointen er at jeg finder det svært at se at Randersvejs tilstødende infrastruktur skal kunne bære en massiv forøgelse i biltrafik - og nej, Letbanen redder os ikke uanset hvor meget man så måtte ønske det. Derfor - en klar trafikal tænkning inden man giver den første byggetilladelse!

- Aarhus er en fantastisk by og jeg tænker at mange af byens borgere er ganske stolte af at bo her. Derfor skal I fandme som kommune tage ansvar og stille krav til de developere, der får tildelt byggetilladelser. Glæden over et kvalitetsbyggeri, der bliver en del af "HELHEDEN" varer næsten for evigt sammenlignet med glæden over en ekstra skilling i kommunekassen ved at give en frisk developer lov til at smide en ekstra eller to etager på sit byggeri - kig på Risskovbrynet ud mod Ringvejen - snøft. Derfor - lad være at pisse i bukserne for at holde varmen, gør "HELHEDEN" tydelig i helhedsplanen og stil sidenhed tydelige krav til kvalitet og højder i lokalplanerne.

Med ønsket om en smuk "HELHED" for Randersvej og de tilstødende områder.

Bedste hilsner - andreas
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Andreas Lykke-Olesen

Indsendt

10/08/2023 23:51

Sagsnummer

HS3318104

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Midtbyen
Hørings-id

H600

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Plan og Byggeri

Karen Blixens Boulevard 7

8220 Brabrand

Telefon: 89 40 44 00