Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplanen for Randersvej

Forkast helhedsplanen i sin nuværende form

Det er underligt, at prisdannelsen på lejeboliger i Aarhus ikke følger de almindelige markedsregler om udbud og efterspørgsel, som Martin Tygstrup skriver i sit høringssvar. Med mange ledige lejeboliger i Aarhus burde lejen være faldende. Når markedskræfterne er sat ud af kraft, siger økonomiske teorier, at dette oftest sker som følge af karteldannelse, monopoldannelse, bestikkelse eller returkommision.

Om dette er tilfældet, ved vi ikke. Vi ved heller ikke, om det er tilfældigt, at alle Teknik og Miljørådmænd siden 1998 efter endt virke har fået tilknytning til eller ansættelse i ejendomsudviklingsselskaber, der bygger boliger i Aarhus.

Hvad vi ved er, at kommunen ikke vil bindes på hænder og fødder, som planchefen sagde på mødet den 1. februar 2023. Vi ved også, at kommunen gerne stavnsbinder borgere langs Randersvej med luftige helhedsplaner og dermed truer selv samme borgere på deres økonomi og ikke mindst deres livssituation.

Dette leder frem til hvilken rolle helhedsplanen for Randersvej er tiltænkt at have. Er helhedsplanen skabt ud fra et oprigtigt ønske om at gøre strækningen langs Randersvej mellem Ringgaden og Ringvejen til et bedre sted for områdets borgere, eller er den blevet til for at tiltrække pengestærke interessenter med løfte om en god forretning ?

Jeg tilslutter mig fuldt ud høringsvaret fra Riisvangens fællesråd.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Lars Andersen

Indsendt

11/08/2023 18:47

Sagsnummer

HS5067270

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Midtbyen
Hørings-id

H600

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Plan og Byggeri

Karen Blixens Boulevard 7

8220 Brabrand

Telefon: 89 40 44 00