Gå til hovedindhold

Høringssvar

Høringssvar for

Bæredygtighed og livskvalitet men ikke støj og fortætning.

Det er beskæmmende at privatinvestorers overskud skal skygge for en bæredygtig og fremsynet plan for et eksisterende villaområde. Har vores byråd ingen ambitioner eller er I/vi alle til salg for profitten hos disse investorer.

Ledige boliger:
Det er mig uforståeligt, med 10.000 ledige boliger i Aarhus, at politikerne i denne by ønsker at nedrive eksisterende villaer i et attraktivt kvarter, til fordel for nybyggede højhuse.

- Velfungerende villaer med en bebyggelsesprocent på 30, træer, græsplæner og anden bevoksning, skal erstattes af høje huse med en bebyggelsesprocent på 130-150 uden grønne områder.
- Velfungerende villaer med beboere som har boet her hele deres liv, skal erstattes med høje huse med dyre lejligheder som typiske vil være en gennemgangslejr, til man finder en bedre bolig.
- Velfungerende villaer med høj grad af biodiversitet, erstattes af beton, fliser og blomsterkrukker

Af andre ny boligbyggerier kan nævnes: Vejlby Skole, IBM-grunden, Unity, Nordborg og hvad der ellers foregår på Christiansbjerg. Der er så mange ledige boliger som det vil være yderst fornuftigt at få lejet ud, inden der bygges mere. I virkeligheden mangler vi byggegrunde til børnefamilierne, så vi kan holde på de gode borgere, som har lyst til at blive i vores kommune. Min erfaring fra mit arbejde er at børnefamilierne flytter til omegnskommunerne, når barn nummer 2 kommer, da det ikke er muligt at finde en passende bolig i Aarhus kommune.
Dyre lejligheder langs Randersvej – hvem har mon lyst at henslæbe et liv der? Disse familier vil jo bo ved jorden, og hvert fald ikke i et støj- og støvhelvede ved Randersvej.

Jeg kunne få den tanke, at disse ejendomsudviklere satser på, at de med tiden får lov til at sælge de mest attraktive af deres udlejningsboliger som ejerboliger, samtidigt med at de fortsat vil udleje resten til den ringest bemidlede del af byens befolkning for at få fat i kommunens penge via ”boligsikring”.

Der skal ikke herske tvivl om at de ubebyggede grunde langs Randersvej er en ’øjenbæ’ som alle kunne tænke sig var anderledes. Det udløser ikke nødvendigvis boliger, men kunne tænkes ind som et rekreativt område til den voksende betonby.

Butikker langs Randersvej:
Boliger med butikker i gadeplan på Randersvej giver INGEN mening. Se på de omkringliggende indkøbscentre:, Veri Centeret, Storcenter Nord, Trøjborgcenteret og bemærk konstant tomme butikker. Hvad får politikerne til at tro at vi nu hellere vil handle i små butikker langs en støjende Randersvej, når vi også har 365, Netto og Rema 1000. I bedste fald ender vi med ejendomsmæglere og pizzeriaer, med dertil hørende pizzabude på støjende knallerter. Og vi mangler IKKE pizzeriaer, ej heller mere trafik på villavejene.


- Og i øvrigt støtter jeg Riisvangens Fællesråds høringssvar.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Birte Aabentoft

Indsendt

11/08/2023 20:20

Sagsnummer

HS5102978

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Midtbyen
Hørings-id

H600

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00