Helhedsplanen for Randersvej
HØRINGSSVAR: NEJ TAK TIL ETAGEBYGGERI I BAGHAVEN – NEJ TAK TIL DEN NUVÆRENDE HELHEDSPLAN FOR RANDERSVEJ.
HØRINGSSVAR: NEJ TAK TIL ETAGEBYGGERI I BAGHAVEN – NEJ TAK TIL DEN NUVÆRENDE HELHEDSPLAN FOR RANDERSVEJ.
Dette høringssvar er en kritik af Helhedsplanens nuværende udformning.
Dette svar er skrevet på vegne af en af de mest berørte matrikler for helhedsplanen: Birkegade 2, matrikelnr. 111es. Denne matrikel rummer i dag Birkegades ældste ejendom fra 1890 og som med denne helhedsplan risikerer at forsvinde. I den oprindelige plan kunne der ses dystopiske fremtidsudsigter for mange kvarterer på både Christiansbjerg og Riisvangen. I den nuværende plan er dette indskrænket betydeligt og det anerkender vi selvfølgelig.
Det, som desværre stadig står i udsigt, er et visionsløst etagebyggeri, som både inddrager en betydelig del af den atmosfære, udsigt og omkringliggende miljø, som i dag omgiver vores villa, og som ikke giver svar på, hvordan den øgede byfortætning og etagebyggeri i eksakte størrelser vil påvirke vores matrikel. Derfor spørger vi: Med henvisning til orienteringsmødet i Brabrand pr. 13.06.23 blev det fortalt, at villakvarterne var pillet ud af helhedsplanen. Vi bor i en villa og vores matrikel er markeret lyserødt som en del af helhedsplanens matrikeludpensling. Hvordan hænger det sammen med førnævnte udmelding og hvilke konsekvenser og muligheder giver det os og dernæst, vores vej, Birkegade.
Det står også særligt uklart, hvordan helhedsplanen forholder sig til:
•Biodiversitet og bæredygtigt byggeri: Anvendelse af bygninger, og herunder renovering af eksisterende bygninger frem for bygning af nye ejendomme.
•Sikring af atmosfære og lokalt miljø omkring de berørte boligområder, herunder lysindfald/skyggegener, læ, begrænsning af støj, og indkigsgener. Herunder er det også uklart, hvordan det tænkes, at et butiks- og caféliv kan have et liv på den side af Randersvej, som vender ud mod trafikken – og som netop er pointeret til at have op mod 30.000 biler kørende hver dag.
•Trafikale gener og udvidelser, som i videst muligt omfang skal mindskes til et minimum til gavn for de allerede boendes helbred og trivsel frem for usikre skøn for et antal eventuelle nye beboere.
Dermed vedkender vi også også vores vejlaugs høringssvar.
Det, som vores ejendom står i udsigt, er enten et etagebyggeri i baghaven eller et etagebyggeri med både skyggegener, nedsat atmosfære og lys, og en betydelig mængde øget støj. Endvidere står det i udsigt, at vi med en vestvendt have får unødig meget indkig og dermed bør det være et krav, at man forholder sig til, hvordan disse udfordringer løses, hvis vi som ejendom skal bestå og Helhedsplanen accepteres. Endvidere tilslutter vi os, at Kastanjegade ikke inddrages i helhedsplanen for at sikre vores vejs privatliv, undgå både støj og trafikale gener, såvel som indkigsgener, og endeligt sikring af eksisterende biodiversitet.
Hvis det viser sig, at det ikke kan lade sig gøre at bibeholde dette hus på matriklen, så står det stadig som prioritet, at man i Helhedsplanen laver nogle eksakte beregninger på både afstand og højde, således, at resten af vores vej ikke får et etagebyggeri i baghaven – men at det sker med både god afstand og delvis optrapning, således de bedste løsninger består og ikke de hurtigste.
På vegne af Birkegade 2
Mikkel Eskildsen
Download høringssvar som pdf