Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til Lokalplan 1193 - Multihal ved Bispevej, Stavtrup

Lad os bevare naturen ved søen og lad os bevare den unikke stemning ved Stationsbyen

Jeg er imod lokalplansændringen. Min begrundelse er her nedenfor:

Tak for engagementet

Det bliver garanteret fantastisk for Stavtrup at få en multihal. Det kan min familie også få glæde af, og idet vi bor i Stavtrup Stationsby vil vi kunne gå derop på få minutter. Jeg sætter meget stor pris på initiativet og engagementet i forbindelse med arbejdet med den nye hal, som har en masse gode intentioner. Kæmpe tak for det!

Fredet område

Alligevel synes jeg, at det er brandærgerligt, at Bispemarken er valgt, nu hvor den ligger lige op ad fredet område/Natura 2000. Vi skal støtte op om de fredede områder vi har, og det er ikke godt for naturen, at der kommer ekstra aktivitet der. Dyrelivet lider i forvejen ved Brabrand Søen. Der er også problematikken om bevarelse af vores grundvand og beskyttelseszoner, og det faktum at noget af Bispemarken er omfattet af beskyttelseszonen. Vi skal værne om vores natur og grundvand. Jer der ved meget om natur og grundvand, ved også, at det står skidt til i forvejen i Danmark.

Støj, trafik og alternativ beliggenhed

Støj og trafikale forhold i området bliver forværrede. Jeg betvivler, at kommunen har sikret sig, at projektet er realistisk i forhold til hallens meget store størrelse og antal af parkeringspladser. Spørgsmålet er, om Stationsbyen bliver det sted, hvor folk cirkulerer rundt for at finde p-pladser. Det kan blive nødvendigt at indføre parkeringsrestriktioner på villavejene. Man kunne i stedet placere hallen i mere åbent terræn, så den har nok p-pladser både i det daglige og i forbindelse med større arrangementer.

Jeg har tidligere set en oversigt over fire alternative placeringer. Det undrer mig, at man ikke har taget én af de placeringer til seriøs overvejelse.

Landsbyens historie og stemning

Det må have interesse af bevare Stavtrup Stationsby, som har sit eget særpræg, sin egen historie, fred og ro. Jeg har hørt fra andre, at én af årsagerne til, at hospice Søholm i sin tid blev lagt i Stationsbyen var pga. denne fredfyldte stemning. Den fredfyldthed skal vi ikke røre ved.

Stationsbyen er en af de små helt særlige områder i cykelafstand fra Aarhus. Den er lidt søvnig og gammel på den gode måde og ligger lidt for sig selv. Det, at den ligger lidt for sig selv, er en vigtig markering af dens særpræg. Her er naturskøn landsbystemning. Det er vigtigt at bevare den slags. Det er derfor, vi har en lokalplan. Især når det handler om fredning af noget bevaringsværdigt bør man have ”det lange lys på”.

For lige at sætte vores situation i perspektiv: Vi skal ikke have en 7Eleven-butik midt på Møllestien i Aarhus centrum. Vi skal ikke udstykke parcelhusgrunde i Botanisk Have. Og vi skal heller ikke have en kæmpe 6000m2 multihal som markering af indgangen til lille historiske Stavtrup Stationsby. Det skal vi ikke, fordi der findes alternativer. Hallen er planlagt lige præcis på det stykke jord, som netop adskiller Stationsbyen fra resten af byen, og dermed markerer den forskel som er og bør være mellem de to bydele. Hvis en landsby vokser helt sammen med storbyen så er det ikke en naturskøn landsby længere.

Lad os bevare naturen ved søen og lad os bevare den unikke stemning ved Stationsbyen.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Mari-Anne Christoffersen

Indsendt

13/08/2023 15:03

Sagsnummer

HS1329398

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Lokalplan
Område
Stavtrup - Ormslev
Hørings-id

H606

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00