Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til Lokalplan 1193 - Multihal ved Bispevej, Stavtrup

Opbakning til lokalplan 1193

Min kone og jeg har boet i Stavtrup i 13 år med vores 2 børn på henholdsvis 15 og 12 år. Vi er involveret i flere underklubber under Stavtrup IF som træner og bestyrelsesmedlem og har oplevet hvor vanskeligt det er at få halkabalen til at gå op. I en tidlig alder droppede vi at skrive vores børn op til gymnastik i Stavtrup, da der var så få pladser, indendørs fodbold var heller ikke en mulighed og haltider til badminton og håndbold m.m. udløser hvert år interne ”stridigheder”. Dette har i praksis betydet, at vi har måtte køre til Højbjerg, Viby, Brabrand osv. for at komme til fritidsaktiviteter. Vi synes det er rigtig ærgerligt, at en by med så stor befolkningstilvækst og med omkring 6.000 indbyggere ikke har nogle ordentlige fritidsrammer for områdets indbyggere.
En anden ting som optager os meget, er hvilke muligheder unge mennesker har i byen. Det har længe været kendt, at unge mennesker hænger ud på skolen, ved fritidsklubben, ved børnehaverne, legepladser m.m. Klart størstedelen opfører sig pænt, men nogle gange oplever vi desværre uhensigtsmæssig adfærd i form af hærværk m.m. Hvis disse unge mennesker fik et ordentligt fritidstilbud, hvilket et nyt samlingssted vil kunne tilbyde, så vil vi se langt mindre uhensigtsmæssige adfærd fra unge mennesker der keder sig og ikke har noget sted at være. Vi håber inderligt, at projektet bliver en realitet da det vil tilføre vores fantastiske lille by så meget godt for alle aldre.
Vi har fuld forståelse for at beboere i området omkring matrikel 15 er bekymret for bygningens udseende og udtryk samt logistikken omkring parkering og tilkørselsforhold. Vi er dog af den klare holdning at haludvalg, arkitekter og kommune vil tilsikre at det bliver et flot byggeri der passer ind i området. Angående selve området, så tænker vi, at det er vigtigt at tænke hele den nuværende mark ind, således der bliver park-lignende omgivelser omkring bygningen. Her kunne man benytte sig af flere gode forslag fra den lokale forening ”Den Grønne-kile”.
En anden bekymring er, hvorvidt den gamle stationsby mister sin charme og særpræg som følge af det nye byggeri. Dette tænker vi ikke. Når man kommer kørende af enten klokkeskovvej eller Jarlsmindevej hen mod hjørnet af Bispevej og Jarlsmindevej (hvor det for nuværende er tænkt at bygningen skal ligge), så fornemmer jeg ikke hyggelig stationsby. Der ligger en åben mark, en større daginstitution samt rækkehuse og en regnvandssø. Jeg synes først at ”landsby-stemningen” starter når man kommer et stykke ned ad Bispevej og forbi spejderhytten eller når man bevæger sig ned ad Mondrupsvej. Her er der rigtig fint og hyggeligt og vi kan sagtens forstå at man ønsker at bevare dette. Men vi kan ikke se, at dette landsby særpræg skulle forsvinde fordi der ligger en større bygning helt oppe ved hjørnet af Bispevej/Jarlsmindevej hvor der i forvejen ligger institutioner og rækkehuse. Man vil heller ikke kunne se bygningen fra Mondrupsvej eller fra Bispevej efter svinget ved Spejderhytten. Men selvfølgelig fuld respekt for beboernes bekymring.
Sidst og ikke mindst er det vigtigt at finde gode løsninger i forhold til parkering. Det vil selvfølgelig ikke være hensigtsmæssigt, at der holder biler langs med alle veje i området. Så vi synes det er vigtigt at finde gode løsninger i forhold til parkering.
Selve placeringen af hallen synes vi er god i forhold til skole, fritidsklub og andre sportsfaciliteter. Der vil nemt kunne etableres sikre veje for børnene fra alle steder i Stavtrup. Som borgere i Stavtrup støtter vi 100% op om et nyt kultur- og idrætshus ved Bispevej/Jarlsmindevej
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Claus Høygaard Michaelsen

Indsendt

17/08/2023 09:01

Sagsnummer

HS2934349

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Lokalplan
Område
Stavtrup - Ormslev
Hørings-id

H606

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00