Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til Lokalplan 1193 - Multihal ved Bispevej, Stavtrup

Høringssvar indsigelse Forslag til Lokalplan 1193 - Multihal ved Bispevej, Stavtrup

Jeg vil hermed kort kommentere på Lokalplan 1193 angående opførelsen af en ny multihal i Stavtrup. Det er positivt at se, at der tages skridt mod at forbedre faciliteterne for idræt og fællesskab i lokalsamfundet. Dog vil jeg gerne udtrykke mine tanker om planen.
Mit kendskab til området stammer både fra mine ungdomsdage, som ligger 15 år tilbage samt fra de sidste år hvor jeg tit har besøgt byen. Det er specielt den skønne beliggenhed omkranset af grønne arealer som har tiltrukket mig. Jeg ville ønske at vi havde sådan en hyggelig Stationsby i nærheden for at opleve.
Som jeg er oplyst, har Aarhus Kommunen netop gjort en del for at beskytte området, ved at have vedtaget en bevarende lokalplan for området. Det virker dog om der er lavet en fodfejl i sin tid, ved at man ikke har omfattet de omkringliggende grønne arealer i netop den lokalplan. Så en opfordring herfra lyder på at tilføje dem i den bevarende lokalplan, herunder blandt andet Bispemarken.
Jeg er lidt imponeret over at der er blevet udarbejdet en så vidtrækkende plan for en ny multihal i det lille lokalsamfund. Det viser en vilje til udvikling og investering i fællesskabet, hvilket er prisværdigt. Ikke desto mindre må jeg indrømme, at omfanget af byggeriet bekymrer mig meget.
Det er klart, at en multihal kan have en positiv indvirkning på idrætsudøvere i Stavtrup. Dog spørger jeg mig selv om størrelsen og omfanget af byggeriet stemmer overens med behovene i det lille samfund. En multihal af denne størrelse synes at være mere egnet til områder med større befolkningstæthed og sportsaktiviteter i større skala.
Det er naturligt at bekymre sig om, hvordan den nye multihal vil påvirke det eksisterende miljø og infrastruktur. Vil byggeriet medføre trafikproblemer, parkeringsudfordringer eller ændringer i det visuelle landskab, der karakteriserer Stavtrup Stationsby? Derudover kan det være interessant at overveje, om der er alternative løsninger, der kunne imødekomme behovet for en multihal uden at have så markant en indvirkning på det nære lokalsamfund.
Alt i alt håber jeg, at mine betragtninger bliver taget i betragtning under den videre behandling af Lokalplan 1193. Jeg ønsker det bedste for Stavtrup og håber, at den endelige beslutning vil være afbalanceret og tage højde for både udviklingsmuligheder og respekt for den unikke lokale identitet som Aarhus Kommunen har værnet om med den bevarende Lokalplan som er vedtaget for Stavtrup Stationsby.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Thomas Sejr

Indsendt

22/08/2023 12:58

Sagsnummer

HS1083202

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Lokalplan
Område
Stavtrup - Ormslev
Hørings-id

H606

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00