Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til Lokalplan 1193 - Multihal ved Bispevej, Stavtrup

Glem ikke hensynet til områdets svage/handicappede borgere

Jeg er 100% enig i at Stavtrup har brug for en ny hal, for at tilgodese behovet i et mindre bysamfund i stor vækst. Der er heldigvis blevet meget mere fokus på vigtigheden af, at have sunde fritidsinteresser, hvor idrætstilbuddene bliver stadig mere efterspurgt af alle aldersgrupper. Når man så samtidig kan bygge noget, der også rummer mulighed for kulturelle tilbud, som foredrag og musikarrangementer, kan ingen være uenig i det store plus en ny hal kan blive for hele områdets beboere.
Til gengæld er jeg helt uforstående over for forslaget til placeringen. En hal på den foreslåede mark er i den grad malplaceret i forhold til området, som bl.a. rummer et hospice, et Folkehus (lokalcenter), et bofællesskab for udviklingshæmmede, børneinstitution, spejderhus, SFO m.m. Flere de nævnte bosteder, institutioner, tilfører området ved Bispevej mange svage og usikre trafikanter (en del i kørestole).
Hallen vil selvfølgelig medføre en meget forøget biltrafik (også af busser) til arrangementer, for slet ikke at nævne de kaotiske P-forhold, der vil blive i nærområdet.
Jeg må indrømme at jeg trækker på smilebåndet, når jeg hører fortalerne nævne, at man så bl.a vil bruge skolens P-område og at Stavtrup-borgere selvfølgelig tager cyklen. Kig ved Rema, 365 og Superkiosken. Hvor mange cykler selv om det er mindre indkøb - et fåtal! Tror man transportvanerne/mageligheden vil være anderledes, fordi man skal til en idrætshal?

På matrikel 15m ville man kunne lave en unik "Stavtrup Bypark" med stier og passende bevoksning, måske en lille sø der tiltrækker ænder/fugle og selvfølgelig en legeplads for de mindste. Et område som alle, og ikke mindst de førnævnte svage beboere, vil kunne have daglig glæde af at bruge, uden risiko for at skulle være nervøse for anden trafik.

Som alternativ vil man kunne finansiere køb af anden passende grund (jeg tænker området med privatejede marker tæt på Friskolen, ved at udstykke X-antal byggegrunde på matrikel 15m og eventuelt lave den klausul, at der kun må opføres træhuse i 1. plan i svensk/norsk stil, med en vis styring af farvevalg m.v. Det vil efter min mening kunne bevare det enestående ved den del af Stavtrup, der ligger tæt på den gamle station. Det vil kun belaste området minimalt med ekstra trafik. Tag på en inspirationstur til Herskind eller Hjortshøj og se to andelssamfund bestående af smukke træhuse bygget af bæredygtige materialer.

Med håbet om et fortsat enestående og roligt miljø i vores dejlige område.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Hanne Mikkelsen

Indsendt

20/09/2023 10:46

Sagsnummer

HS5036559

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Lokalplan
Område
Stavtrup - Ormslev
Hørings-id

H606

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00