Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til Lokalplan 1193 - Multihal ved Bispevej, Stavtrup

Jeg er meget imod placeringen

22. september 2023

Til rette vedkommende.

Som indfødt i Stautrup har jeg de sidste 30 år været vidne til, hvordan udviklingen af byen er taget til. Byen er mere eller mindre bygget til, med undtagelse af en del færre, men stadig helt fantastiske oaser af natur. Mange mennesker er kommet til og meget godt er bragt til byen. Det fordrer naturligvis at faciliteterne også følger udviklingen.

Der er opstået et stort ønske om et multihus i Stautrup, hvilket ikke kan være andet end en god ide, for at tilgodese fællesskabet. Så jeg er som udgangspunkt for ideen om et multihus i Stautrup, men jeg er meget imod placeringen af dette.

Stautrup er en attraktiv by, fordi den ligger tæt på Århus og samtidig er en by med natur og grønne arealer. Her snakker jeg især om den del af byen vi kalder stationsbyen. Og netop denne vil i den grad lide under, at der skal bygges et multihus på netop den grund. Bygningen vil være af en størrelse, der for det første ikke passer ind i området, vi snakker flere etager, derudover udendørsbelysning, parkeringspladser samt lastbiler, der kører til og fra. Generelt en betydelig øget aktivitet. Dette vil også påvirke naboerne, der bestemt ikke har bedt om at være nabo til et multihus, men måske netop har bosat sig i den del af byen for at nyde godt af den ro, der er.

Det italesættes at multihuset skal bruges i forbindelse med foreningslivet, for at imødekomme skeptikere rundt i byen.

Til det må jeg sige at det stoler jeg ikke på.

Sagt på en anden måde giver jeg ikke fem flade ører for at man i denne fase, gør det klart at det kun er til foreningsliv, multihuset skal bruges. For mig at se er det kun et spørgsmål om tid, før der kan argumenteres ´kreativt´ rundt om reglerne for at der også kan holdes koncerter og des lige.

En anden bekymring er at det vil få stor trafikal betydning for den nedre del af Stautrup at der kommer en multihal. Bispevej og Jarlsmindevej er ikke gearet til den øgede trafik og vil derved belaste vejene i høj grad. Ligger multihuset i den ydre del af byen, vil det på den måde kunne tilgås ude fra Søholmvej og ikke igennem byen. Derved har vi stadig mulighed for at passe på børn og voksne.

Et forslag herfra vil være at man i stedet kigger ind i at ligge det nye multihus på grunden hvor det eksisterende klubhus ligger, nede ved fodboldanlægget.

Det vil være en oplagt mulighed for at bruge penge på et nyt multihus, frem for at bruge penge på at vedligeholde et gammelt.

Det vil også være en enestående mulighed for at skabe en sportsby i byen, der binder tennisbanerne, lokalcenteret, fodboldbanerne og Institutionen “Snurretoppen” sammen med Århus Friskole, der ligger lige ovre på den anden side af vejen og derved styrke fællesskabet. inddrager man samtidig Bispegården i projektet, vil man kunne udvide udearealerne og skabe rum og plads til at skolerne og institutionerne i byen, kan bruge disse. Et personligt ønske er at lokalcenteret vil blive en større synlig del af byen, når faciliteterne kommer tættere på.

Jeg finder det enormt vigtigt at vi lader byen beholde sin charme, den livskvalitet, det giver at bo derude og den helt særlige stemning, der er i stationsbyen og jeg håber derfor at det bliver muligt at ligge multihuset andetsteds.

De bedste hilsner
Marianne Josefsen
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Marianne Josefsen

Indsendt

22/09/2023 07:26

Sagsnummer

HS8739291

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Lokalplan
Område
Stavtrup - Ormslev
Hørings-id

H606

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00