Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til Lokalplan 1193 - Multihal ved Bispevej, Stavtrup

Høringssvar

Vi er ikke imod en ny idrætshal i Stavtrup!
Men vi er imod placeringen på Bispemarken.

En placering af en ny idrætshal i Stavtrup på Bispemarken kan dårligt være mere uheldigt. Som vi opfatter det - er Bispemarken valgt fordi det var den nemmeste og hurtigste vej til en ny hal, og ikke et udtryk for et valg efter grundige og seriøse undersøgelser samt overvejelser.
Det fremgår ikke af lokalplanen, hvor stor en hal der vil blive bygget til at starte med, der er blevet nævnt 3500 m2, men der er tilladelse op til 6000 m2. Men selv med de 3500 m2 er en pæn stor hal for en forstad af Stavtrups størrelse, med ca. 6000 beboere. Det er cirka dobbelt størrelse som hallen ved Højvangsskolen. Med en ny hal er der rådighed 24-7, så er der virkelig behov for at kunne bygge op til 6000 m2? Et byggeri som den nye hals stil, størrelse og højde op til 12 m harmonerer ikke ligefrem den bevaringsværdige Stavtrup Stationsby. Tilladelsen til at lave op til 4 meter høje bakker af overskudsjorden, tager heller ikke ligefrem hensyn til naboerne.
En ny hal og deraf øgede aktiviteter på Bispemarken vil øge den i forvejen høje trafik på Bispevej, Klokkeskovvej, Jarlsmindevej og Søholmvej. Der er ikke lavet løsningsforslag til at sikre beskyttelse af den bløde trafik. Man forudsætter at brugere af den nye hal vil gå, cykle eller bruge offentlig trafik. Men ved at iagttage den nuværende adfærd hos brugere af tennis og fodboldarealerne, må det forudsiges, at trykket på de 50 parkeringspladser, som det nu har sneget sig op på vil blive betragtelig, ja måske langtfra nok. Med deraf tilfældig parkering i området. Desuden forudser man i lokalplanen, at der ved større arrangementer vil blive en større parkering på de tilstødende boligveje.
Selv om en større del af Bispemarken ligger i 300 m beskyttelseszone af drikkevandsboringer giver man alligevel tilladelse til byggeri. Der placeres et opsamlingsbassin i beskyttelseszonen med udledning af regnvand og overfladevand til Brabrand sø, et Natura-2000 område. Det vurderes at miljøbelastningen er uden betydning og derfor kan tillades. Der gøres dog ikke i detaljer rede for, hvordan man er nået frem til dette resultat.
Når nu der findes andre arealer i umiddelbar nærhed af det nuværende idrætsanlæg, hvor der er større og mere regulære arealer, bedre muligheder for flere parkeringspladser, ingen beskyttelseszoner, bedre muligheder for adgangsveje for den bløde trafik, hvorfor så ikke benytte sig af muligheden. En politiker i Aarhus byråd har i forbindelse med et andet byggeri i Aarhus, sagt da det stod færdigt, at han savnede, at nogen havde haft modet til sige ”STOP”. For at tænke sig om, om det nu var det rigtige man gjorde. I denne lokalplans sag savner jeg, at der er nogen fra politisk eller forvaltningens side, der har modet til at sige stop nu op og gentænke dette projekt.
Det er selvfølgelig nemmere at tænke dette på bagkanten af en sag, noget andet er at gøre det i en kørende sag. Placeringen af en hal på Bispemarken er et meget uheldigt valg - FIND ET ANDER STED.

Torben og Lone Malm
Søholmvej 7
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Torben Malm

Indsendt

22/09/2023 23:40

Sagsnummer

HS7569892

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Lokalplan
Område
Stavtrup - Ormslev
Hørings-id

H606

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00