Gå til hovedindhold

Høringssvar

Udviklingsplan for Kongelunden

Bekymringspunkter vedr. udvikling af Kongelunden og Mindeparken

Grundejerforeningen havde en dialog om Kongelunden på vores seneste generalforsamling, hvor følgende bekymringer blev bragt på banen og aftalt indsendt som høringssvar.

1. Indgangsportalerne Strandvejen/Oddervej og Carl Nielsens vej
Der kan forventes mange både bilister og cykellister som vil gøre brug af parkering i lige netop krydset Strandvejen/Oddervej på grunden af overgangen mellem park og strand. Der skal sikres ordnede forhold og tilstrækkelig plads/regulering, så området ikke kommer til at virke overfyldt med parkerede transportmidler. Endvidere bør udviklingen af indgangsportalen udvikles på en måde, som opfordre til nydelse af naturen og parken, men ikke opfordre til fest og utryghed, når man færdes der. I forhold til Carl Nielsens vej og indgangsportalen der, bør man gennemtænke belastningen på områdes veje og parkeringsmuligheder. Der ønskes ikke flyttet ekstra trafik ind på boligområdets veje i forbindelse med udviklingen af Kongelunden.

2. Rømerhavens bevarelse i sin nuværende form.
Der er en ønske om at fastholde Rømerhaven som en oase i Kongelunden, hvor der er mulighed for fordybelse og ro samt nydelse af blomsterbedene og vandmiljøer/springvand, som forhåbentlig vil få endnu større biodiversitet fra de omkringliggende område til glæde for de besøgende i Rømerhaven.

3. Dansescener i Mindeparken
Dansescener kan være en fin udvikling af de kulturelle tilbud. Bekymringen går på brugen af disse scener, når officielle aktiviteter ikke afvikles. De vil naturligt tiltrække unge som ønsker at skabe en fest i Mindeparken. Vi oplever allerede i dag en lang række fester især i forsommeren som er støjende og skaber et utrygt miljø i parken. Derfor er der et ønske om at disse scener placeres et godt stykke fra boligerne omkring parken samt at placeringen ikke vil ødelægge den fine oplevelse af en grøn park med naturen i centrum. Endvidere ikke placeres ved mindemonumenterne.

Der er en generelt ønske for Mindeparken og skoven mellem Carl Nielsens vej og Kongevejen, at det er naturen og de oplevelse denne giver, som skal bevares. Skoven mellem Carl Nielsens vej og Kongevejen har allerede i dag et præg at misbrug fra menneskelig aktiviteter ved bygning af små hytter af pinde, som ikke fremmer naturoplevelse når man bevæger sig i skoven. Derfor skal Kongelunds projektet også sikre, at de projekter som gennemføres skabes med det sigte, at naturen bevares. Nuværende oplevelse af skoven er en oplevelse af et overbelastet skovmiljøet som bør reguleres og bidrage til tryghed i skoven.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Peter Sørensen

Indsendt

12/08/2023 11:44

Sagsnummer

HS5179630

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Holme - Højbjerg - Skåde Midtbyen Viby
Hørings-id

H617

Kontakt

Kongelundens Sekretariat

Rådhuspladsen 2

8000  Aarhus C

Telefon 61 92 34 37

Mail kongelunden@aarhus.dk