Gå til hovedindhold

Høringssvar

Udviklingsplan for Kongelunden

Naturen og borgerne er taberne i Kongelundens planerne

Det virker uforståeligt, hvordan grundlaget for Vision Kongelunden pludselig er blevet reduceret til enkelte, særlige interessenter, der alene får lov til at dominere over området. Jeg er fuldstændig enig i høringssvaret fra Aarhus Byfælled, men jeg vil gerne tilføje yderligere perspektiver.

Endnu engang er vi vidne til en proces, hvor både borgerne og naturen bliver sat skakmat af store virksomheders interesser. Det er dybt bekymrende, at der indgås aftaler bag lukkede døre med Tivoli og AGF, som ser ud til at omgå den oprindelige vision om at skabe et flagskib for fremtidens Aarhus.

Det er kommet frem, at det stadion, der nu planlægges så hastigt (Aarhus=AGF), tilsyneladende slet ikke lever op til CO2-udledningskravene for byggeri, hvilket gør det til en potentiel stor forureningskilde. Dertil kommer de pludselige trafikale udfordringer, som åbenbart ikke er blevet tilstrækkeligt overvejet i den samlede plan. Og vent, der er også en havneudvidelsesplan samt en rewater-plan, der begge vil påvirke områdets fremtid.

Spørgsmålet er, hvad vi kan gøre for at beskytte naturen og undgå massive miljømæssige problemer i hele dette område. Vi har brug for en udviklingsplan for Kongelunden, der tager højde for trafikmønstre, parkeringsfaciliteter, naturbevarelse og de potentielle miljøkonsekvenser. Der er et påtrængende behov for velovervejede løsninger vedrørende trafikken og en helhedsorienteret tilgang til området.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Jette Kaae

Indsendt

18/08/2023 13:06

Sagsnummer

HS2268141

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Holme - Højbjerg - Skåde Midtbyen Viby
Hørings-id

H617

Kontakt

Kongelundens Sekretariat

Rådhuspladsen 2

8000  Aarhus C

Telefon 61 92 34 37

Mail kongelunden@aarhus.dk