Gå til hovedindhold

Høringssvar

Udviklingsplan for Kongelunden

Høringssvar vedr. Udviklingsplan for Kongelunden, etablering af parkering på Jysk Væddeløbsbane

Høringssvar vedr. Udviklingsplan for Kongelunden, etablering af parkering på Jydsk Væddeløbsbane.

Dette indlæg er et samlet svar fra alle husstande på Carinavej.

Notatet er resultatet af to beboermøder afholdt på Carinavej, på baggrund af en generel interesse for det ambitiøse Kongelund Projekt, samt bekymring over den øgede trafikbelastning i området, resulterende i mere trængsel og støj.

Væsentligste emner:

Parkering på Jydsk Væddeløbsbane:
Beboerne på Carinavej så helst at der ikke bliver etableret parkering på Væddeløbsbanen, da etableringen ikke kan undgå at medføre store anlægsarbejder og efterfølgende store påvirkninger i nærområdet.
Hvis forslaget alligevel vedtages, bør parkeringen begrænses til event parkering, og ikke permanent pendlerparkering.
En åbning for pendlerparkering vil øge den daglige trafik i området, give gener i form af støj og trængsel i hverdagen. Området vil også åbne muligheden for ulovlig gaderæs, som allerede er et problem på den eksisterende parkeringsplads ved cykelbanen.

Tilkørsel:
Hvis parkeringen realiseres, bør den ny tilkørselsvej fra Jyllandsallé etableres i en så lav kote som muligt (tilnærmet udkørsel fra væddeløbsbanens område), og dermed nedsænket i forhold til Carinavej og Observatoriestien. Man vil dermed opnå en naturlig afskærmning af vej og trafik i forhold til sti og boliger, herunder også en afskærmning af gener fra billygter. De skrænter der opstår mod Observatoriestien bør beplantes, så der også opstår en “grøn” afskærmning.

Afskærmning:
Hvis der skal etableres yderligere afskærmning af den nye vej, bør den også udføres som en grøn løsning i form af en beplantet vold eller lignende.

Busser:
Der bør ikke etableres busholdeplads ved den nye indkørsel/eksisterende plads ved cykelbanen. De ventende busser holder gerne i tomgang med larmende aircondition.

Trafik på villavejene:
For at forhindre at bilister benytter Carinavej og Jupitervej som genvej ved spidsbelastninger, ønsker beboerne på Carinavej etableret “Gennemkørsel forbudt” for uvedkommende, og evt. ensretning af Carinavej ned mod eksisterende lyskryds.Der er mange legende børn i området, og der er pres på vejene ved events (fodbold, løb og koncerter). En ensretning af Carinavej harmonerer også med en generel interesse i at få etableret beboerparkering på Carinavej.

Vi mener desuden, at kommunen burde overveje muligheden for fjernparkering ved Eskelund og indsætte shuttlebusser.


Ovenstående svar er et konstruktivt indlæg i debatten, og et forsøg på at gennem tidlig dialog, at undgå de værste gener ved projektet.

Vi deltager gerne med repræsentanter for beboerne på de to veje i et fysisk møde og diskussion om detaljerne i planen.

De bedste hilsner
Beboerforeningerne Carinavej.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Rolf Kjær

Indsendt

21/08/2023 08:49

Sagsnummer

HS7932821

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Holme - Højbjerg - Skåde Midtbyen Viby
Hørings-id

H617

Kontakt

Kongelundens Sekretariat

Rådhuspladsen 2

8000  Aarhus C

Telefon 61 92 34 37

Mail kongelunden@aarhus.dk