Gå til hovedindhold

Høringssvar

Udviklingsplan for Kongelunden

Kongelunden - et vildt naturområde tæt på borgerne

Århusianerne prioriterer bynær vild natur, hvor familierne og børnene kan opdage og udforske arter og vilde områder. I forslag til udviklingsplan for Kongelunden er der med mange akademiske vendinger og ord beskrevet kommende indsatser for at fremme biodiversiteten i stort set hele området. Der er i forvejen stor mangfoldighed af vilde dyr, insekter, svampe og plantesamfund i hele Kongelunden og det er positivt at kommunen planlægger endnu støre mangfoldighed over de næste år og det er helt nødvendigt i en tid, hvor mange arter er truet.
Udviklingsplanen bærer præg af at det er arkitekter, der er forfattere på værket og jeg vil foreslå byrådet at tilknytte biologer i det videre arbejde med planen for at sikre at kommende aktiviteter og arkitektoniske indspark tager hensyn til ikke at forstyrre det dyre og insektliv, der allerede findes i Kongelunden. Min bekymring er at de i udviklingsplanen foreslåede stier, broer og fikspunkter for tilgængelighed i høj grad vil forstyrre det dyre- og insektliv, der nu er i området og betyde at den vilde og utæmmede natur formindskes. I dag er der ræve, spurvehøre, egern, pindsvin, flagspætter og mange andre vilde dyr og det er min frygt at udviklingsplanens forsøg på at "tæmme" området vil truer dyrenes eksistens og århussianernes muligheder for at opleve vild natur tæt på byen.
Mit forslag er at undgå at strømline området, så vi kan bevare Kongelunden som et bynært vild naturområde til glæde for borgerne i Århus.
Glæder mig til at følge det videre arbejde med udviklingsplanen de kommende år.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

John Ebbestrup Hansen

Indsendt

22/08/2023 21:31

Sagsnummer

HS1239259

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Holme - Højbjerg - Skåde Midtbyen Viby
Hørings-id

H617

Kontakt

Kongelundens Sekretariat

Rådhuspladsen 2

8000  Aarhus C

Telefon 61 92 34 37

Mail kongelunden@aarhus.dk