Gå til hovedindhold

Høringssvar

Udviklingsplan for Kongelunden

Høringssvar Udviklingsplan Kongelunden

Høringssvar vedrørende Udviklingsplan for Kongelunden


Jeg foreslår at man foretager en gennemgribende gentænkning af hele Kongelundsprojektet.

Projektet har tydeligvis sit afsæt i herre-elitefodboldens ønske om et nyt fodboldstadion. Da dette ser ud til at få store - midlertidige eller vedvarende - negative konsekvenser for såvel de øvrige idrætter i området som de borgere, der sætter pris på områdets herlighedsværdi, foreslår jeg et nyt stadion placeret et andet sted i kommunen, hvor pladsforholdene er til det, og hvor man som tilskuer let kan komme til og fra både med offentlig transport og i bil. En ny placering vil også give mulighed for etablering af gode parkeringsforhold i umiddelbar relation til stadion.

Andre fordele ved ikke at placere et nyt stadion i Kongelunden:

- Det nuværende stadion kan bevares. Med en vedligeholdelsesmæssig brush-up og optimering til brug som atletikstadion får man - sammen med Marselisborghallens indendørs atletikanlæg og servicerum - optimal mulighed for funktion som kraftcenter for aarhusiansk og national atletik. Samtidig kan anlægget fortsætte med at være et internationalt ’klasse 1 - stadion’ med mulighed for afvikling af nationale og internationale konkurrencer.
- Fodboldbanen, med et af Danmarks bedste græsunderlag, kan bevares og tilbydes kvinde-elitefodbolden til afvikling af kampe. Det vil være en god mulighed for forbedrede forhold og flere tilskuere til kvindefodbolden.
- Miljømæssigt vil det være en gevinst at det nuværende stadion ikke skal nedrives helt eller delvist.

- Det nuværende Team Danmark kompleks kan bevares som det er. Herved sikres kontinuitet i de nuværende trænings- og servicefunktioner til gavn for såvel Team Danmarks talenter og eliteudøvere som for øvrige brugere.

- Cykelbanen kan bevares til gavn for såvel banecykling som cykelcross. Banen og omgivelserne er i dag et af de bedste anlæg i Danmark til afvikling af cykelcrosstræning og -konkurrence.
- Efter cykelsportens behov og økonomiske muligheder for at opføre en indendørs cykelbane, en velodrom, kan det nuværende udendørs anlæg senere fjernes, og en hal med indendørs cykelbane opføres på samme areal. Et nyt cykelcross-anlæg vil i givet fald kunne placeres på Parkering2-arealet (P2), der så må nedlægges som parkeringsplads. Cykelsporten bevares på den måde arealmæssigt samlet og kan fortsætte med at have fælles lokaler samt fælles service- og depotanlæg.
- Således bliver det ikke nødvendigt at placere et cykelcross-anlæg i den sydlige del af Kongelunden (ved Højen/Carl Nielsens Vej). Herlighedsværdien her bevares og bliver ikke ødelagt af terrænændringer, lysanlæg mm.

Take home messages:

- Opfør et nyt herre-elite-fodboldstadion et andet sted i kommunen
- Bevar det nuværende stadionanlæg i Kongelunden og lav det til et kraftcenter for atletikken
- Giv kvinde-elitefodbolden mulighed for at afvikle kampe på det nuværende stadion
- Bevar Team Danmark komplekset
- Bevar cykelbanen. Opfør senere en Velodrom på samme areal og brug Parkering2 til et cykelcross-anlæg


I øvrigt tilslutter jeg mig de overvejelser, problemstillinger og spørgsmål, som Hans Jørgen Petersen, Aarhus Byfælled, Vision Kongelundens grønne venner, anfører i sit høringssvar af 20.07.2023.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Gorm Helleberg Rasmussen

Indsendt

24/08/2023 19:56

Sagsnummer

HS5649006

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Holme - Højbjerg - Skåde Midtbyen Viby
Hørings-id

H617

Kontakt

Kongelundens Sekretariat

Rådhuspladsen 2

8000  Aarhus C

Telefon 61 92 34 37

Mail kongelunden@aarhus.dk