Gå til hovedindhold

Høringssvar

Strategisk helhedsplan for Årslev

Trafik og Natur

Jeg har boet i Brabrand en del år og elsker vores natur i området. Den er ganske sparsom her i Århus Vest, og det er derfor med sorg, jeg har fulgt med i planerne om bebyggelse syd for Skibbyvej, tæt på Årslev Engsø og den natur, der er her. Brabrand Sø har ikke samme rekreative områder, da der her er bebygget tæt på søen, og en meget trafikeret sti/trafikåre, der løber langs søen og ind til Aarhus.
Lad os her i Vest beholde den begrænsede natur, vi har. Lad dyrelivet i fred til glæde for biodiversiteten og os, der bor her.

Mit andet ankepunkt er de trafikale forhold.
Brabrand er i stigende grad plaget af tæt trafik med undtagelse af få timer midt på dagen. Med Silkeborgvejs store trafikpres er villavejene (specielt Hougaardsvej og Hovedgaden) rundt omkring i Brabrand blevet mere og mere trafikerede, fordi folk naturligt forsøger at undgå Silkeborgvej mest muligt.
Ørvadsvej er trods bump/chikaner mere og mere trafikeret, da den også benyttes som "smutvej". Det resulterer i, at os på vejen har svært ved at komme ud fra vores beboelse, holder i kø og må "sno os" mellem cyklister og anden trafik. At komme fra Ørvadsvej og ud på Byleddet er ofte håbløst undtagen midt på dagen, hvor behovet i sagens natur ikke er stort.

Med yderligere 4000 mennesker i Årslev er det helt uoverskueligt, hvordan trafikken vil udvikle sig. På høringsmødet 4.09. talte man en del om håb om, at det vil løse sig.... Det er tydeligt, der ingen løsning er på det nuværende problem, og slet ikke på sigt. Man håber på at gøre bilisme surt for brugerne og dermed opnå færre bilister. Historisk er det endnu ikke lykkes nogen steder, da biltrafik er og bliver de flestes foretrukne transportmiddel af forskellige grunde.
Jeg har talt med mange mennesker, som er dybt bekymrede! Desværre har de fleste nok ingen tiltro til, at et høringssvar har nogen effekt. Det vil sige, at antallet er høringssvar desværre ikke er udtryk for, hvor mange der er optaget af at bevare vores naturområder.

Bedste hilsner
Birgitte Birk
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Birgitte Birk

Indsendt

04/09/2023 20:41

Sagsnummer

HS2157133

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Lokalplan
Område
Brabrand - Gellerup
Hørings-id

H622

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00