Gå til hovedindhold

Høringssvar

Strategisk helhedsplan for Årslev

Smilet er ved at stivne i Smilets By

Aarhus har begået/begår et byggeboom ude af dimensioner. Der er 10.000 ledige boliger i Aarhus Kommune og jeg synes der mangler en evaluering af dette inden der påtænkes at opføre flere boliger. Ligeledes bør der i opførelsen af nye boliger altid udvides i de grønne og bynære rekreative områder - ikke indskrænkes som i denne helhedsplan.

Fornemmelsen af at bo ved en bugt er forsvundet. Aarhus Ø, planerne for Sydhavn og havneudvidelsen laver en mur mod bugten og nu skal området ved Årslev Engsø også indskrænkes.

Vi har brug for grønne åndehuller. Vi har brug for, at vi ikke alle skal bo i de samme boligklodser, som er dyre både i privatudlejning, men som også er dyre for små start-ups/erhvervsleje.

Hvis der ikke gives plads til diversitet i boligmassen og erhvervsudlejningen samt gives plads til biodiversitet i de grønne områder får man en sterotyp demografi, med udelukkende kommercielt stærke erhverv - og fuglelivet bliver også meget overskueligt, da vi så kun kan tiltrække duer og måger.

En opfordring er derfor en total fredning af Årslev Engsø op til Skibbyvej, så dette forslag ikke bliver gentaget. Bliver vi buret mere inde, end vi allerede er, stivner smilet i Smilets By.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Katrine

Indsendt

17/09/2023 15:56

Sagsnummer

HS8168002

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Lokalplan
Område
Brabrand - Gellerup
Hørings-id

H622

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00