Gå til hovedindhold

Høringssvar

Strategisk helhedsplan for Årslev

Strategisk Helhedsplan Aarslev

Høringsvar vedrørende Strategisk helhedsplan for Årslev.


På vegne af beboerne Årslev Markvej 55, Årslev skal undertegnede hermed afgive følgende høringssvar.


Vi finder det meget uheldigt, at der nu lægges op til at inddrage yderligere grønne arealer til byudvikling så tæt på Aarhus by og i umiddelbar sammenhæng med Årslev, således at denne blive ”opslugt” af ny byudvikling oven i købet af en helt anden og langt mere intensiv udnyttelse end det der karakteriserer Årslev by.

Det er således vores opfattelse, at den påtænkte udbygning af området umiddelbart op til Årslev by helt vil forandre byen til skade for det nuværende landsby miljø, og det er i vores øjne helt misforstået at betegne den nye etageboligbebyggelse som en landsbybebyggelse.

Det fremhæves, at der kommer en central grøn fælled i midten af området med det er helt misforstået, fordi Årslev er midten og den nye bebyggelse lægger sig udenpå og fortrænger dermed Årslev by, som landsbyen.

Hvis man vil den nye/moderne landsby, så lad den opstå for sig selv som en ny by med god afstand til de eksisterende bebyggelser.

Placeret som en ny selvstændig bebyggelse kan den for så vidt godt have sin egen arkitektur og volumener, men hvis man lægger ny bebyggelse op og ned ad eksisterende bebyggelse, så må man underordne sig denne og ikke bygge etageboliger tæt op ad eksisterende lav bebyggelse.

Den fremlagte helhedsplan lever således i vores øjne ikke op til sine egne forudsætninger

1) Der tages netop ikke afsæt i det eksisterende

2) Der er ikke noget moderne ved en bebyggelse klistret udenpå en eksisterende landsby og helt uden hensyntagen til eksisterende arkitektur, volumener og miljø, det er set mange gange før og behøver ikke blive gentaget.
Den moderne landsby skal være en selvstændig bebyggelse med sig egen karakter og med respekt for omgivende bebyggelse.Med venlig hilsen


Svend Smedegaard
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Svend Smedegaard

Indsendt

19/09/2023 08:44

Sagsnummer

HS8919852

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Lokalplan
Område
Brabrand - Gellerup
Hørings-id

H622

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00