Gå til hovedindhold

Høringssvar

Strategisk helhedsplan for Årslev

Bekymringer vedrørende den strategiske helhedsplan for Årslev

Jeg bifalder den prioritering, der er givet til naturen, støjreduktionen, skolefaciliteterne og institutionerne i "Strategisk helhedsplan for Årslev". Dette er klare skridt i den rigtige retning.

Dog må jeg udtrykke alvorlige bekymringer vedrørende nogle aspekter af denne plan. Selvom visionen fremhæver bevaringen af landsbyens karakter, peger planens nuværende design mere mod en soveby uden et klart defineret hjerte. En landsby på 5000 indbyggere fortjener et centralt samlingspunkt.

Det er essentielt, at udviklingen begynder med etableringen af denne centrale del. At iværksætte byggeri syd for Skibbyvej uden først at have skabt landsbyens kerne ville være en misforstået tilgang. Dette risikerer at omdanne Årslev til en fragmenteret og uorganiseret by.

Hvad angår byggeriet syd for Skibbyvej, mangler jeg at se den klare fordel for offentligheden. Er dette drevet af offentlighedens interesse eller private interesser? Jeg opfordrer kraftigt til, at byggeriet syd for Skibbyvej begrænses til højst 1,5 etager og kun inden for en afstand af 100 meter fra Skibbyvej.

Endelig finder jeg det problematisk, at denne omfattende plan ikke skal underkastes en miljøvurdering. At betragte helhedsplanen som "strategisk" bør ikke fritage den fra at vurdere dens sandsynlige indvirkning på vores dyrebare miljø.

Jeg håber inderligt, at disse bekymringer vil blive taget alvorligt, da Årslevs fremtid afhænger af de beslutninger, vi træffer nu.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Matthieu Alexandre

Indsendt

19/09/2023 22:46

Sagsnummer

HS6632578

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Lokalplan
Område
Brabrand - Gellerup
Hørings-id

H622

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00