Gå til hovedindhold

Høringssvar

Ændrede serviceregler og retningslinjer for bevilling af kørsel i Børn og Unge

Ændrede serviceregler og retningslinjer for kørsel i Børn og Unge

BUPL Århus
Kystvejen 17, 2. – 8000 Aarhus C – Tlf. 3546 5650
aarhus@bupl.dk – bupl.dk/aarhus
Du kan også kontakte os fra
Mit BUPL på bupl.dk
Høringssvar vedr. ændrede serviceregler og retningslinjer af kørsel i Børn og Unge
BUPL Århus ønsker at afgive høring vedr. ændring af serviceregler for kørselsområdet.
Vi ser med bekymring på ændringer af servicereglerne for kørselsområdet. Som der også forstås af høringsmaterialet, må borgerne i Aarhus Kommune forventet et andet serviceniveau, end det vi har i dag. Børn der i forvejen har mest at kæmpe med, er dem som står overfor store forandringer af deres hverdag.
Særligt bekymrer forslagene om begrænset antal hjemture og om at fjerne kørsel på såkaldte skolefrie dage. I Aarhus arbejder vi normalvis med én skole, med to ben; et undervisningsben og et fritidsben. Begge vigtige dele af skolens hele og børnenes hele skoledag. Som vi læser forslaget, menes der undervisningsfrie dage.
Med forslaget underminerer man dermed SFO og klubber og deres vigtige arbejde i ferieperioderne, samtidig glemmer man børn og familiers behov for stabilitet, for vigtigheden af kontinuitet i børns venskaber og vigtige børnefællesskaber.
Omorganisering sker på baggrund af en besparelse, og selvom intentioner om mere selvhjulpenhed og øget børneperspektiv kan være gode, vil det være en udfordring at omsætte intentionerne, når det bliver besparelsen, der sætter dagsordenen frem for et oplevet behov hos børnene og de unge.
Vi er bekymrede for, at ændringerne vil skabe mere ulige forudsætninger for børnene i vores by, og dermed øge den sociale ulighed på trods af gode intentioner og præmisser i byens Børn og Unge politik.
Besparelsen sker på baggrund af et stort merforbrug på kørsel, som selvfølgelig bunder i flere børn med særlige behov i kommunen, men den bunder også i fejlslagne prioritering i placeringen af de særlige tilbud og af, fortsat at køre DSA-børn rundt i kommunen, til trods for at dette ikke har skabt den ønskede effekt. I andet høringssvar om dette giver vi i øvrigt udtryk for, at denne ordning bør afskaffes.
Der foreslås flere ændringer, som vil gøre kørselsområdet mere ufleksibelt, og som ikke synes at tage hensyn til det enkelte barns udfordringer, her kan f.eks. nævnes forslaget om at køre fra kantsten til kantsten, kun til barnets folkeregisteradresse, samt den øgede ventetid.
Som høringsmaterialet beskriver, vil der falde opgaver ned på det pædagogiske personale og det vil påvirke den pædagogiske praksis. Hvordan de ekstra opgaver skal løses, og hvordan ressourcer til dette dækkes står hen i det uvisse. Det vil vi opfordre B og U til at tage stilling til.
BUPL Århus opfordrer til, at byrådet prioriterer ressourcer til at give børnene det kørselstilbud de har behov for.
På vegne af BUPL Århus
Line K. Møller
Dato: 24-08-2023
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Line Kærulf Møller

Indsendt

28/08/2023 10:21

Sagsnummer

HS9408070

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Dagtilbud og skole
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H644

Kontakt

Martin Klejs Skøtt

Tlf. 29 20 99 52

E-mail makls@aarhus.dk