Gå til hovedindhold

Høringssvar

Debatoplæg - Vedvarende energianlæg ved Studstrup og Vosnæs

Nej tak til placeringen af solcellerne

Vi støtter de mange gode argumenter og indsigelser der allerede er kommet frem i høringen. Især Søren Tønder og Anders Krabbes høringssvar.

Vores ejendom på Studstrupvej 7 vil være lige imellem solcelleparken op mod Skødstrup og parken ned mod Kaløvig. Vi vil derfor ende med at blive naboer til solcelleparken – hvor der vil være støjgener (som nævnt ved Vandel Solcellepark) og ulemper fra genskin fra solcellerne - solcellerne vil vende mod syd og det vil resultere i refleksion og genskin på vores ejendom. Vi har også en gravhøj beliggende på vores grund – som Moesgaard Museum har tilsyn med hvert år.

Hele området er i kystnærhedszonen, hvorfor det ikke giver mening at Aarhus Kommune vil placere både vindmøller og solcelleparker her – at det ikke kan rykkes væk fra kysten, ud i et industriområde eller lave andre planer med fx solceller på tagene. Og vindmøllerne kan rykkes ud på havet.

Vindmøller i et lavvindsområde ved Vosnæs er ren symbolpolitik fra Aarhus Kommune. Det vil give mere mening at sætte en ekstra havvindmølle ved Tunø Knob Havvindmøllepark.

Vi er meget for grøn og vedvarende energi. Vi har selv to husstandsvindmøller og solcelleanlæg på vores ene lade, for at blive selvforsynende. Så vi er for den grønne omstilling.

Grøn energi kan gøres med mere respekt for naturen end jeres VE-plan. Det vil være en katastrofe hvis naturen skal betale prisen for den grønne omstilling ved at placere solcelleparker i kystnære områder.
Vi er derfor meget imod den foreslået plan, da det vansirer naturen og bidrager med store gener for os, udover at bidrage til andet end symbolpolitik og stemmer for politikkerne.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Lars Bo Nielsen

Indsendt

03/09/2023 13:18

Sagsnummer

HS4026548

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Skødstrup - Løgten
Hørings-id

H666

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan og Byggeri
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00